Βέροια Πολιτισμός

«ΝΟΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ» από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, Σάββατο 6 Μαΐου

 

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μάς προσφέρει ένα διήμερο αφιερωμένο στην μουσική που έντυσε, αλλά και χαρακτήρισε, ταινίες των τελευταίων 80 χρόνων. Συγκεκριμένα: στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος», που ήδη έφτασε τα 12 χρόνια, η φετινή χρονιά έχει θέμα την κινηματογραφική μουσική με όχι μία, αλλά δύο συναυλίες που υπογράφει στην διδασκαλία και την γενική οργάνωση η καθηγήτρια πιάνου του ωδείου Πόπη Φιρτινίδου.

Η πρώτη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στις 8 μμ, έχει ως θέμα την κλασσική μουσική που ακούστηκε σε πολλά γνωστά φιλμ. Θα ακουστούν έργα Bach, Mozart, Beethoven, Brahms, Gershwin κα. Τα έργα θα ερμηνεύσουν προχωρημένοι μαθητές αλλά και απόφοιτοι του ΔΩΒ, ενώ η είσοδος θα είναι 5 ευρώ.

Στην δεύτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 7.30 μμ, θα ακουστούν τα μουσικά θέματα από πολλές γνωστές κινηματογραφικές ταινίες ξένες (ο Νονός, Ωραία μου κυρία, Μαίρη Πόπινς, ο βιολιστής στη στέγη κα.) αλλά και ελληνικές (το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο, Στέλλα, ερωτική συμφωνία κα.) όπως επίσης και ταινίες κινούμενων σχεδίων (Μάπετ σόου, η ωραία και το τέρας κα.). Τα κομμάτια θα παίξουν μικρότεροι μαθητές του ΔΩΒ, ενώ η είσοδος θα είναι με προαιρετική προσφορά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο στον σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Ημαθίας «ο Άγιος Παρθένιος».

 

banner-article

Ροη ειδήσεων