ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Άμεσα αθλητικά έργα στο Νομό εξήγγειλε ο Γ.Γ. Αθλητισμού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΜΑΘΙΑΣ.

 ΑΜΕΣΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Την Ημαθία επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός .

Η επίσκεψη κρίνεται ιδιαίτερα θετική όχι μόνο για τη χρηματοδότηση έργων στο νομό Ημαθίας της τάξεως των 270.000 ευρώ, αλλά και για την αμεσότητά του στα προβλήματα του αθλητισμού και στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η επίσκεψη στο νομό ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Απριλίου από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Γκυρίνη, όπου ο κ. Συναδινός τόνισε προς τον δήμαρχο, λέγοντας  ``ιεραρχήστε τα έργα για να τα προχωρήσουμε΄΄.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε  με τον δήμαρχο,  τους δύο βουλευτές  του νομού

κ. Καρασαρλίδου και κ. Αντωνίου, και μέλη των διοικήσεων αθλητικών συλλόγων  το κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και το στάδιο της Αλεξάνδρειας, όπου θα χρηματοδοτηθούν έργα συντήρησης.  Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο  συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ  Κωστόπουλος Τάσος και ο υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού της Ν.Ε Γεωργιάδης Γρηγόρης καθώς και στελέχη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξάνδρεια.

ΝΑΟΥΣΑ

Στη συνέχεια το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Γ.Γ .επισκέφθηκε τον Δήμο της Νάουσας όπου είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Δάγκα, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των έργων που θα χρηματοδοτηθούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια  επισκέφθηκε το γήπεδο του Κοπανού και το γήπεδο της Νάουσας , όπου θα γίνουν και οι παρεμβάσεις..

ΒΕΡΟΙΑ

Την Παρασκευή το πρωί ο κ. Συναδινός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιατζίδη και με στελέχη της διοίκησης του Δήμου, παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρασαρλίδου και κ. Αντωνίου, του Συντονιστή της Ν.Ε Ημαθίας  Κωστόπουλο Τάσο και του υπεύθυνου του αθλητικού τομέα της ΝΕ Ημαθίας Γεωργιάδη Γρηγόρη, στην διάρκεια της οποίας  συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Συναδινός τόνισε ότι σε επόμενο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ. Αθλητισμού θα συμπεριληφθεί και το έργο αναβάθμισης των εξωτερικών γηπέδων του ΔΑΚ Μακροχωρίου για το οποίο ο Δήμος Βέροιας έχει ήδη καταθέσει ώριμη μελέτη. Επίσης ενημερώθηκε από τον  αντιδήμαρχο κ. Κορωνά για το Δημοτικό στάδιο Βέροιας και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στην Συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Θεόφιλος Κορωνάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Στέργιος Διαμάντης.

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη δήλωση στην συνέντευξη τύπου του τουρνουά χαντμπολ ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, που  πραγματοποιείται στις μέρες μας στη Βέροια .Το μεσημέρι επισκέφθηκε το γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, όπου συζήτησε με τους διοικητικούς παράγοντες του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου και τον πρόεδρο  της Δημοτικής κοινότητας κ. Σπύρου Κωτσιαντή

Οι επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους συνεχίστηκαν στο Μακροχώρι και στη Ραχιά, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία του χιονοδρομικού Κέντρου και ενημερώθηκε από  τον πρόεδρο του κ. Τζελέπη Κώστα για την πορεία  του Κέντρου και της ΕΠΣ Ημαθίας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Φωτιάδη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έδωσε συνέντευξη τύπου προς τον τοπικό τύπο, στην Βέροια στην οποία αναφέρθηκε και παρουσίασε μέσω διαφανειών τα ημιτελειωμένα αθλητικά έργα που ``ανεγέρθηκαν΄΄ κατά την περίοδο των προηγούμενων κυβερνήσεων , σπαταλώντας εκατομμύρια έργα για έργα γιαπιά, στο όνομα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα που θα πραγματοποιηθούν  στην Ημαθία  τονίζοντας  ότι άμεσα θα χρηματοδοτηθούν, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο τέλος στο χώρο του καφέ Ελιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων και των σωματείων του Νομού , όπου ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα έργα που ενώ προγραμματίστηκαν ποτέ δεν έχουν τελειώσει. Επίσης αναφέρθηκε στην λειτουργία των σωματείων , τονίζοντας ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές  τόσο στη λειτουργία αλλά και στην χρηματοδότησή αυτών.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με ένα γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των εκπροσώπων  των σωματείων προς τον Γ.Γραμματέα κ. Συναδινό, ο οποίος με απλά λόγια  απάντησε σε όλες τις παρεμβάσεις, κάνοντας κατανοητή την πολιτική που θα ακολουθήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο άμεσο χρονικό διάστημα, ώστε όλοι οι σύλλογοι που πραγματικά παράγουν έργο να στηριχθούν αποτελεσματικά.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν κατά περιοχή είναι:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ:

Άμεση αντικατάσταση του παρκέ στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου, συνολικού κόστους περίπου 85.000 ευρώ. Σε δεύτερη φάση η αντικατάσταση του ταρτάν στον στίβο του Δημοτικού Σταδίου Αλεξάνδρειας.

ΒΕΡΟΙΑ:

  1. Τεχνικές παρεμβάσεις στο κλειστό Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ στο Μακροχώρι.
  2. Έργα βελτίωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Αγίας Βαρβάρας.
  3. Έργα βελτίωσης του γηπέδου αντισφαίρισης στη Ραχιά.
  4. Τεχνικές παρεμβάσεις στα γήπεδα 5Χ5 στο Μακροχώρι.

ΝΑΟΥΣΑ:

  1. Βελτίωση του αρδευτικού συστήματος του γηπέδου Χαρίεσσας.
  2. Συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Νάουσας, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα.

Γραφείο τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44956 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια