Στοιχεία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας - Συναντώντας τον Ηλία Τσέχο

"Στοιχεία Ελληνικής Γ λ ώ σ σ α ς και Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ"
Από το Λ ύ κ ε ι ο των Ελληνίδων Ν ά ο υ σ α ς
Συναντώντας τον Ηλία Τσέχο, 31/3/2017 , 6-8 μ.μ

Στο ιδιόκτητο στολίδι, διώροφο σπίτι, του Λυκείου Ελληνίδων , παράρτημα Νάουσας, με πλήθη δράσεων από το 1966, το τμήμα '' Στοιχεία Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού '' , με μια πολυεθνική ομάδα γυναικών, όλες κάτοικοι Νάουσας κι Ελλάδας... Η Ρούσα- Ρουσουντάν από την Γεωργία, 19 χρόνια, η Αγριππίνα από Άγιο Δομίνικο, 27 χρόνια, η Μαρίνα από Αμπχαζία, 23 χρόνια, η Μιράντα από Αλβανία, 18 χρόνια, η Αντελίνα από Αλβανία, 8 χρόνια, η Αντονέτα από Αλβανία, 15 χρόνια και ο μικρός Άγγελος από Αλβανία, με οδηγό την γεμάτη θέληση και προσφορά διδασκάλισσα Μαρία Σ γ ο υ ρ ί δ ο υ, στο μάθημα της, κάθε Παρασκευή 6-8 μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου, με φωτογράφο την Κατερίνα Δούμου, ευτύχησαν άπαντες, ακούγοντας ποιήματα του Ηλία Τσέχου, διαβάζοντας τα και αναλύοντας, περνώντας στις μελοποιήσεις των ποιημάτων του... Αγγιξαν τις καρδιές και φώτισαν τα δουλεμένα πρόσωπα των γυναικών, ανάμεσα στις σπουδαίες ζωγραφικές του Δημήτρη Σκούπερ!

Συνετελέσθη η μετάδοση ζωής, γλώσσας και άνοιξης, ανταμώνοντας την ποίηση και συνομιλώντας μαζί της, έχοντας τη δύναμη του λόγου, του ακούραστου ποιητή Ηλία Τσέχου, που θερμά ανταποκρίθηκε στο επόμενο κάλεσμα της ομάδας, τέλη Μάη, ξανανταμώματος!

Η ποίηση είναι οι ''δρόμοι'' της κοινωνίας μας και καλούμαστε να τους διανύουμε, καθώς ορθά τονίζει ο ποιητής : '' Η ποίηση τουλάχιστον / Βάλτος του μέλλοντος / Δίχως κουνούπια '' , και υποκλινόμαστε ευχαριστώντας.

Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας και Ηλίας Τσέχος 1/4/2017

Συντάκτης

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια