Σύσκεψη εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού - Πολιτισμού

Δελτίο Τύπου

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού  της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρο Θάνο, παρούσης της περιφερειακής συμβούλου κας. Νίκη Καρατζιούλα.

Ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε τον κ. Θάνο  για τους στόχους της Π.Ε Ημαθίας στην ανάδειξη της σημαντικής  ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, με επίκεντρο τις Αιγές, την Μίεζα, την βυζαντινή Βέροια.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με την Έφορο Αρχαιοτήτων Ημαθίας οριοθετήθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες ως προς την ανάδειξη και προβολή του τεράστιου αυτού πλούτου, που είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παρουσιάσθηκε στον κ. Θάνο η αναγκαιότητα αναστήλωσης των δίδυμων οθωμανικών λουτρών της Βέροιας.

Ακολούθησε η επίσκεψη και ξενάγηση του κ. Θάνου στους βασιλικούς τάφους των Αιγών, το νέο πολυθεματικό μουσείο, την Μίεζα και την Σχολή του Αριστοτέλη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, στα πλαίσια της συνάντησης έκανε την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τον Αλέξανδρο Θάνο, έναν ιδιαίτερο ικανό συνάδελφο που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη των μεγάλων τουριστικών δυνατοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, για την σημερινή μας συνάντηση. Τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα που αφορούν την  Ερατεινή Ημαθία, η οποία διαθέτει έναν εξαιρετικά μεγάλο όγκο μνημείων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Ευελπιστώ ότι  σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα, μέσω του περιφερειακού συμβουλίου και με την στήριξη του περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, να βρούμε τους αναγκαίους πόρους συντήρησης και ανάδειξης τους».

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 39153 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια