Τοπικά Υγεία

Δήλωση της Φρόσως Καρασαρλίδου για τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Δελτίο Τύπου

Ενίσχυση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε συνάντηση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Κύρκο παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας Τάκη Μαυρογιώργου σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στις εφημερίες στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας. Ήδη δρομολογήθηκε η ανανέωση της σύμβασης της επικουρικής γιατρού και στο εξής οι εφημερίες θα καλύπτονται κανονικά.

Με την ευκαιρία η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δηλωσε τα εξής:

«Τελευταία επανέρχονται σχόλια και δήθεν σενάρια για κλείσιμο ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας. Αντίθετα, στα σχέδια του υπουργείου Υγείας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση. Το υπουργείο είναι υπέρ της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου για την πιο εύρυθμη λειτουργία των κλινικών. Αυτό καταδεικνύεται και από τις μέχρι τώρα ενέργειες με την πρόσληψη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ιατρικού προσωπικού στις κλινικές καρδιολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, παιδιατρική και το ακτινολογικό τμήμα, ενώ προχωρεί και η πρόσληψη δυο γυναικολόγων για την επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής.

Για την παθολογική κλινική, όπου πράγματι υπάρχει πρόβλημα, λόγω μετάθεσης γιατρού στην Κοζάνη, έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις διευθυντή και επιμελητή Β’. Αναμένονται οι κρίσεις και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Με την πρόσληψη των παραπάνω γιατρών το πρόβλημα θα λυθεί και εδώ.

Η σημερινή κυβέρνηση, ως πρώτο μέλημά της μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έθεσε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έγιναν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων στα δυο νοσοκομεία του νομού μας), ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι προσλήψεις είχαν παγώσει, οδηγώντας στην πλήρη υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Είναι υποκριτικό συνεπώς να βγαίνουν βουλευτές, πολιτευτές και παράγοντες της ΝΔ και να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το Νοσοκομείο Νάουσας, όταν είναι γνωστό ότι επί δικής τους διακυβέρνησης ουδεμία πρόσληψη είχε γίνει στο παραπάνω ίδρυμα. Κι αυτό γιατί συνειδητή επιλογή της τότε κυβέρνησης ήταν το κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας.

Η ενίσχυση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, παρά τα όποια δημοσιονομικά προβλήματα, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο, παραμένει συνεχής ώστε η δημόσια υγεία να αναβαθμιστεί και να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πολιτών.

banner-article

Ροη ειδήσεων