Αγροτικά Κοινωνία

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων καταδικάζει τον αυταρχισμό ενάντια στους αγρότες της Κρήτης

Με αυταρχισμό αντιμετώπισε σήμερα η κυβέρνηση αγρότες που ήρθαν από την Κρήτη για να διαδηλώσουν στην Αθήνα. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λίγο πριν τις 10 π.μ. δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

Την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους αγρότες καταδικάζει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα και με τον αυταρχισμό.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ενάντια στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε με το διάλογο είτε με τον αυταρχισμό, είναι αποφασισμένη να επιβάλλει στους μικρομεσαίους αγρότες και στο  λαό όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους “Θεσμούς” στα πλαίσια των μνημονίων, όπως κι αυτά που περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Ουσιαστική βοήθεια στην κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση δίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και στέκονται απέναντι στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Απάντηση σ’ αυτή την πολιτική μπορεί να δώσει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά – λαϊκά προβλήματα, το άνοιγμα του δρόμου για μία εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων και προς όφελος του λαού μας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης Επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Στέλνουμε μήνυμα :

Κολίγοι στα νέα “τσιφλίκια” των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε».

902.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας