Τοπικά

Τα αποτελέσματα της τελικής φάσης των Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας μεταξύ των μαθητών των Λυκείων Ημαθίας και Πέλλας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε  συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων των Διευθύνσεων, Αραμπατζή Χριστίνα  της ΔΔΕ Ημαθίας,  Δανιηλίδου Ευγενία και Παπαδάκη Αντωνία της ΔΔΕ Πέλλας διοργάνωσε με επιτυχία για 3η φορά τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας μεταξύ των μαθητών των Λυκείων των δύο νομών.

Η τελική φάση πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στις 7 Μαρτίου 2017.  Σε αυτή συμμετείχαν οι νικήτριες ομάδες Α΄ Φάσης της ΔΔΕ Ημαθίας:  το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, το  4ο ΓΕΛ Βέροιας και το  3ο ΓΕΛ Βέροιας και οι νικήτριες ομάδες της ΔΔΕ Πέλλας, το ΓΕ.Λ. Αριδαίας, το 1ο ΓΕΛ  Γιαννιτσών -ομάδα α, και το 1ο ΓΕΛ  Γιαννιτσών -ομάδα β.  Όλες οι ομάδες έδωσαν δυο αγώνες. Οι αμφίρροπες μάχες Λόγου και Αντιλόγου που δόθηκαν, φανέρωσαν το υψηλό επίπεδο των μαθητών και την ολοκληρωμένη προετοιμασία που είχε προηγηθεί με τη βοήθεια των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.

Τα διαγωνιζόμενα σχολεία κέρδισαν τα παρακάτω βραβεία :

  • 1ο Βραβείο : 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών – ομάδα α
  • 2ο Βραβείο : 4ο ΓΕΛ Βέροιας
  • 3ο Βραβείο: 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών – ομάδα β

Στους αγώνες συμμετείχαν ως μέλη  της οργανωτικής Επιτροπής και των κριτικών επιτροπών   εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Ημαθίας και της Πέλλας ενώ τους παρακολούθησαν πολλοί μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και άλλων Λυκείων της πόλης της Αλεξάνδρειας.

Στην τελετή   λήξης και απονομής των βραβείων, η Δ/ντρια  Δ.Ε Ημαθίας κα Μαυρίδου Αναστασία και ο Δ/ντής της Δ.Ε Πέλλας κ. Κούγκας Κων/νος,  συγχάρηκαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας, τονίζοντας πως οι εύστοχοι χειρισμοί στον προφορικό λόγο και η διατύπωση ισχυρών επιχειρημάτων αποτελούν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Η Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για την άψογη συνεργασία και τη Δ/ντρια του ΕΠΑΛ  Αλεξάνδρειας κα Προύσκα Μαρία  για τη ζεστή και οργανωμένη φιλοξενία.

                                                                                     Βέροια, 8-3-2017

Από τη ΔΔΕ Ημαθίας

 

Ροη ειδήσεων