Αγροτικά Τοπικά

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Η Κυβέρνηση συνεχίζει το διασπαστικό της έργο βρίσκοντας πάντα “πρόθυμους και βολικούς” συνομιλητές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»

 

Πέρασαν λίγες μόλις μέρες από την αποχώρηση των τρακτέρ από τα μπλόκα, που αποτέλεσαν και την κλιμάκωση και αποκορύφωση μιας μάχης που δίναμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με κατά τόπους κινητοποιήσεις που είχαν πολλές και διάφορες μορφές.

Από αγωνιστικές παρεμβάσεις σε υπηρεσίες (ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, εφορίες, τράπεζες, περιφέρεις κα) για προβλήματα που σχετίζονται με φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια, τις απειλές κατασχέσεων για χρέη κλπ, μέχρι και συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις πόλεις, όπου θέταμε το γενικότερο πλαίσιο αιτημάτων μας μαζί με τοπικά.

Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε ούτε ένα από τα δίκαια αιτήματα που προβάλαμε με τον αγώνα μας.

Πριν καν ανακοινωθεί η κάθοδος των τρακτέρ στα μπλόκα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβγαλαν μπροστά μια εκστρατεία απαξίωσης και συκοφάντησης τους αγώνα μας για να μην έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων και πολύ περισσότερο να μην εκφραστεί η λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας. Το ίδιο και άλλες δυνάμεις, αλλά και οι φασίστες της ΧΑ που μιλούσαν περί προδοσίας τους αγώνα με τσιπουροκεράσματα στον Τσίπρα και άλλα παρόμοια φαιδρά.

Τρέμει η κυβέρνηση το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως αυτό εκφράζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη μικρομεσαία αγροτιά, αλλά και τη λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράστηκε στον αγώνα μας.

Για αυτό συνεχίζει το διασπαστικό της έργο βρίσκοντας πάντα «πρόθυμους και βολικούς» συνομιλητές για να το πετύχει.

Αυτή τη φορά προσπαθεί να διαιρέσει τους αγρότες με βάση το τι καλλιεργεί ο καθένας, λες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά.

Η προσπάθεια διάσπασης σε δενδροκαλλιεργητές, τευτλάδες, σιταράδες δε θα περάσει.

Όλοι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες έχουμε τον ίδιο εχθρό και αντίπαλο, την πολιτική της ΕΕ με την ΚΑΠ που υλοποιούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην επέτειο του Κιλελέρ στις 19 Μαρτίου, που θα αποτελέσει την αφετηρία νέων αγώνων.

Συνεχίσουμε, θα νικήσουμε!

3/3/201

banner-article

Ροη ειδήσεων