Πολιτική Σχόλια

“Σωτηρία” με το στανιό! Μ’ αφορμή τελευταία δημοσκόπηση

Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δημοσκοπήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ως στόχο να μας οδηγήσουν σε  συμπεράσματα επιθυμητά γι αυτούς που τις παραγγέλνουν.

Ας μην σταθούμε  στον τρόπο που μας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης ή  στο μαγείρεμα των ευρημάτων ούτε  στο πώς και ποιες ερωτήσεις υποβάλλονται ή δεν υποβάλλονται.  Ας σταθούμε σε  κάποια ευρήματα.

Αυτές οι σκέψεις γράφονται με αφορμή  τελευταία δημοσκόπηση  του ΠΑΜΑΚ στην οποία –ανάλογα ευρήματα υπήρχαν και στις προηγούμενες- όπου «το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, το 86,5% δηλώνει δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 72% θεωρεί ότι το 2017 θα είναι χειρότερο από το 2016 και το 63% εκτιμά ότι μέσα στο επόμενο 12μηνο η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερέψει.» Απαντήσεις που ανταποκρίνονται αναμφίβολα και στο κοινό αίσθημα.

Κι εδώ τώρα σου έρχεται να ρωτήσεις: Ποια είναι τα στοιχεία που ωθούν τους κυβερνώντες αλλά και αυτούς που στοιχίζονται μαζί τους σ’ αυτήν την πολιτική, τη μνημονιακή, ώστε να συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτήν την πορεία; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αρμενίζουμε στραβά και ότι δεν μας οδηγούν στη… σωτηρία; Κι όμως αυτοί επιμένουν στη… «σωτηρία» με το στανιό!

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων