Βέροια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η τρίτη ποδηλατοδρομία για τους πρόσφυγες, στη περιοχή του Αλιάκμονα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΡΙΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ INTERSOS ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, η τρίτη από μία σειρά δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ–ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ» του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, της InterSOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η οποία αφορούσε ποδηλατική διαδρομή.

Συγκεκριμένα, η τρίτη δράση περιελάμβανε διαδρομή με ποδήλατο στην παραποτάμια περιοχή και στη λίμνη Αλιάκμονα και ήταν η δεύτερη διαδρομή έξω από το χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας, στην οποία συμμετείχαν 18 πρόσφυγες της δομής φιλοξενίας και 10 εθελοντές από τη Βέροια. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον συμπολίτη μας, Τάσο Γεωργίου, ο οποίος ο ανέλαβε να φωτογραφίσει τη δράση. Η συνάντηση των εθελοντών και των ποδηλατών έγινε στην πύλη του Στρατοπέδου «Αρματολού Κόκκινου», στην Αγ. Βαρβάρα και μετά από σύντομες οδηγίες των υπεύθυνων της δράσης, η διαδρομή ξεκίνησε και διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, αφού επρόκειτο για διαδρομή περίπου 15 χλμ.

3η ΔΡΑΣΗ 2

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016, με ποδηλατική διαδρομή στη Βέροια και περιήγηση σε περιοχές και κτίρια της πόλης με ιστορικό ενδιαφέρον. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ποδηλατικές δράσεις, είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο   E-mail:  [email protected] ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των δράσεων Κώστα Σταμούλη στο 6977922421. Όλοι οι συμμετέχοντες, πρόσφυγες και εθελοντές, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν απαραίτητα κράνος και καλή φυσική κατάσταση  και θα συμμετέχουν στη δράση με δική τους ευθύνη.

3η ΔΡΑΣΗ 13η ΔΡΑΣΗ 3