Πολιτισμός

Ο Βασίλης Βαλαβάνης για το δάσκαλό του Νότη Μαυρουδή

Μετά από τη συνάντησή του με το δάσκαλό του Νότη Μαυρουδή, που αποθανάτισε ο φακός της Φαρέτρας στα παρασκήνια του Χώρου Τεχνών της Βέροιας, σε μια συναυλία για τα 50 χρόνια δισκογραφίας του συνθέτη, όπου τον συνόδευε η Νένα Βενετσάνου και η Χορωδία Καβάλας, ο κιθαρίστας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου της Βέροιας, Βασίλης Βαλαβάνης, έγραψε γι αυτόν:

“Θάθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου με την ευκαιρία της αποψινής συνάντησης μου με τον Δάσκαλό μου στην κιθάρα, για μια δεκαετία σχεδόν (1984-1993), Νότη Μαυρουδή.

Ήταν μια συνάντηση γεμάτη συγκίνηση και αγάπη, γιατί για μένα ο Νότης πέρα από σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι και ένας άνθρωπος που με επηρέασε καθοριστικά, οδηγώντας με στον κόσμο της κιθάρας και κατ΄επέκταση της μουσικής. Θυμάμαι πάντα με νοσταλγία τις μουσικές βραδιές που οργάνωνε σε διάφορα πολιτιστικά κέντρα αλλά και σε σπίτια μαθητών του, για να μας εξοικειώσει με το κοινό στα πρώτα μας βήματα.

Μαζί του ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην κιθάρα, ακολουθώντας από τότε αυτόν τον δρόμο επαγγελματικά, σαν δάσκαλος κιθάρας, και πάντα αναλογίζομαι πόσα του οφείλω.

Πρόκειται για έναν ευαίσθητο καλλιτέχνη, εκφραστή της εποχής του,γενναιόδωρο με τους μαθητές του, χαμηλόφωνο αλλά παράλληλα δυναμικό άνθρωπο, που θεωρώ ότι άφησε βαθύ προσωπικό ίχνος, στη μουσική δημιουργία της χώρας μας.

Όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή συναυλία του στο Χώρο Τεχνών είμαι σίγουρος ότι χάρηκαν όπως κι εγώ έναν υψηλού επιπέδου καλλιτέχνη (συνθέτη και εκτελεστή) και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο εξαιρετικά καλλιεργημένο και με λεπτή αίσθηση του χιούμορ.
Νάσαι πάντα γερός και δημιουργικός δάσκαλε!!!”

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας