Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Έκθεση εικαστικών “ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ”. Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Τέχνης IANOS, από 14/10 έως και 5/11/’16

Θέλοντας να ανιχνεύσουν έναν χώρο αρμονικής συνύπαρξης η Εικαστική Ομάδα TeeToTuM, η οποία αποτελείται από την Γεωργία Γρηγοριάδου και την Φωτεινή Χαμιδιελή και ο Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι παρουσιάζουν στην Αίθουσα Τέχνης IANOS Διεθνή Έκθεση με θέμα: Κοινός Τόπος (Common Ground). Διάρκεια έκθεσης: 14/10 έως 5/11.

Ο σύγχρονος κόσμος παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα δυαδικότητα καθώς μοιάζει να συρρικνώνεται παραμένοντας αχανής την ίδια στιγμή. Η ανθρώπινη κινητικότητα από τόπο σε τόπο και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες για αυτή την κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι όμως ξεριζώνονται βίαια από τις ρίζες τους, ενώ άλλοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε διαφορετική χώρα σε αναζήτηση ασύλου με την προσδοκία καλύτερης ζωής. Ένας κοινός τόπος υπάρχει βαθιά θαμμένος στο κέντρο κάθε σύγκρουσής.
Τι μπορεί να αποτελεί κοινό τόπο; Η παιδική ηλικία, ο πόνος, ο έρωτας, ο θάνατος. Εμπειρίες που αποδεικνύονται παραπλήσιες ή και συχνά όμοιες, ανεξάρτητα από την καταγωγή ενός ανθρώπου, και ουσιαστικά υφαίνουν δεσμούς ορατούς και αόρατους μεταξύ μας.

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 22 εικαστικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι στην Κρήτη και θα συνεχίσει το ταξίδι της Νοέμβριο στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας