Νάουσα Τοπικά

Φρόσω Καρασαρλίδου: Παραμένει το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Τόσκας γνωστοποίησε στη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου ότι το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας θα παραμείνει ως έχει και δεν θα συγχωνευτεί με το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας.

Να σημειώσουμε ότι η Φρόσω Καρασαρλίδου είχε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Αναγνωστάκη, στους οποίους έθεσε το θέμα της συγχώνευσης του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας με το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας. Η βουλευτής είχε μεταφέρει στον υπουργό τον προβληματισμό και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας ότι με τις προωθούμενες αλλαγές θα υπάρξει μείωση του προσωπικού και άρα υποβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω  της οικονομικής κρίσης η εγκληματικότητα είναι αυξημένη.Φροσω

Σήμερα το πρωί ο υπουργός ενημέρωσε ότι στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν προβλέπεται η συγχώνευση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας και ότι αυτό παραμένει ως έχει.

Για το θέμα η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε:

«Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και τον γενικό γραμματέα κ. Αναγνωστάκη, με τους οποίους είχα μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για θέματα αστυνόμευσης της Ημαθίας και των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η ηγεσία της ΕΛΑΣ, έχω σήμερα την ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσω ότι αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο η κατάργηση και η συγχώνευση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας με το Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας. Η δικαίωση της προσπάθειας αυτής αποδεικνύει ότι όπου υπάρχουν επιχειρήματα που να πείθουν η κυβέρνηση έχει ευήκοα ώτα. Η αναδιοργάνωση της αστυνομικής δύναμης είναι απαραίτητη στο βαθμό που δεν οδηγεί σε μείωση του προσωπικού και συνεπώς δεν αποδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη».

banner-article

Ροη ειδήσεων