Γενικά

Μόδα: Οι τάσεις στα γυναικεία αξεσουάρ Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017

Οι τάσεις της φετινής μόδας

Έχουμε ήδη δει ποιες ήταν οι προτάσεις των διάσημων σχεδιαστών μόδας ανά τον κόσμο σχετικά με τα ρούχα, τα νύχια, καθώς επίσης και τα χτενίσματα που θα είναι στη μόδα την ερχόμενη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017.

Τι συμπληρώνει, όμως, ένα στιλάτο, μοδάτο και ξεχωριστό λουκ; Μα φυσικά τα αξεσουάρ που μια γυναίκα επιλέγει σε κάθε εμφάνισή της να χρησιμοποιήσει. Αυτά είναι που τελειοποιούν το συνολικό στυλ και το κάνουν σαφώς καλύτερο.
Πολλές από τις προτάσεις των σχεδιαστών είμαστε σίγουρες πως θα σας αρέσουν και θα τις λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας φέτος, όταν θα ετοιμάζεστε για οποιαδήποτε κατάσταση και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σας!
Ας δούμε γρήγορα – γρήγορα ποιες είναι οι τάσεις της μόδας στα γυναικεία αξεσουάρ για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017.

1#  Γούνινα κασκόλ, Εσάρπες και… «Κουνιστές ουρίτσες»!

Η κορυφαία από τις τάσεις της μόδα για τα αξεσουάρ την εποχή Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017 δεν μπορούσε να είναι άλλη από τις γούνες. Γούνες σε όλα τα μεγέθη και τα μήκη. Γούνες στο χρώμα του καφέ και σε όλες τις κοντινές και μη προς το καφέ αποχρώσεις.

Οι γούνες συνδυάζουν απίστευτη ζεστασιά και άνεση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα με ομορφιά, κομψότητα, υπέροχο στυλ και θηλυκότητα. Κάθε γυναίκα θα μπορούσε να αποκτήσει μια γούνα, σε τιμή βέβαια ανάλογα με την οικονομική της ευχέρεια και τα χρήματα που η ίδια είναι διατεθειμένη να ξοδέψει. Μια γούνα που θα τη ζεσταίνει πάρα πολύ το χειμώνα, ενώ θα συμπληρώνει το συνολικό της ντύσιμο καθιστώντας το μοδάτο μεν κομψό δε.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, για το Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017, οι τάσεις της μόδας προτείνουν να φοράμε τις γούνες με δύο τρόπους: είτε γύρω από το λαιμό μας τυλιγμένες κάπως σφιχτά, όπως θα δείτε στην πρώτη εικόνα, είτε απλά ακουμπισμένες στο ένα χέρι μας, στην ωμοπλάτη, όπως μπορείτε να δείτε στη δεξιά εικόνα. Όπως και να τη φορέσετε πάντως, μια γούνα, όπως επίσης και μια εσάρπα, μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σας!


2#  Κασκόλ δεμένα κόμπο-φιόγκο
Σε αφθονία είδαμε στα περασμένα fashion weeks τα κασκόλ που οι σχεδιαστές επέλεξαν να δέσουν γύρω από τους λαιμούς των κοριτσιών τους πρώτα με ένα κόμπο και έπειτα με ένα φιόγκο (το κλασικό δέσιμο που όλοι ξέρουμε και εφαρμόζουμε για παράδειγμα στα κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών μας!). Άλλωστε, τίποτα δεν είναι πλησιέστερο σε ένα δώρο-έκπληξη από έναν τέτοιο όμορφο, γλυκό και ρομαντικό φιόγκο!

Μερικοί σχεδιαστές επέλεξαν πιο λεπτοκαμωμένα κασκόλ, δεμένα ελαφρά γύρω από το γυναικείο λαιμό, όπως το μοντέλο που μπορείτε να δείτε στα αριστερά σας. Άλλοι προτίμησαν τους φιόγκους που χάριζαν ένα πιο σοφιστικέ ύφος, όπως αυτός στη δεξιά και την κεντρική φωτογραφία, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν πραγματικά τεράστιους φιόγκους στα κασκόλ των μοντέλων τους.


3#  Φουσκωτά κασκόλ
Όσον αφορά (πάλι) στα κασκόλ, φαίνεται ότι μάλλον δεν μπορεί να υπάρξει κάτι πιο πρωτοποριακό, κάτι ακόμα πιο καινοτόμο για να κάνουν και να μας παρουσιάσουν οι σχεδιαστές μόδας. Κι όμως, ουκ ολίγοι οι σχεδιαστές και οι σχεδιάστριες που στις πασαρέλες τους συμπλήρωσαν το ντύσιμο των μοντέλων τους με ιδιαίτερα φουσκωτά κασκόλ.

Άλλα φουσκωτά κασκόλ ήταν καρό, άλλα ριγέ, άλλα μονόχρωμα (όπως το υπέροχο φουσκωτό κασκόλ στην τρίτη κατά σειρά εικόνα), άλλα πολύχρωμα, άλλα με βούλες (όπως αυτό της μεσαίας φωτογραφίας) και άλλα γεμάτα με λογότυπα (όπως το αριστερό).

Ίσως για τις πιο κλασικές – συντηρητικές από εμάς, μία τέτοια τάση της μόδας να είναι κάπως too much. Για εκείνες, όμως, που θέλουν να τολμούν και να κάνουν πραγματικά αισθητή την παρουσία τους, τα φουσκωτά κασκόλ αποτελούν μία από τις ιδανικότερες ιδέες για να το επιτύχουν μέσα στη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017.


4#  Λεπτές καλλιτεχνικά δεμένες ζώνες
Τίποτα δεν είναι πιο κλασικό, μινιμαλιστικό, κομψό και συνάμα θηλυκό από τη χρήση μιας γυναίκειας ζώνης που συμπληρώνει ένα πρωινό ή βραδινό ντύσιμο. Αυτό που η μόδα, ωστόσο, φαίνεται να επιτάσσει για τα αξεσουάρ φέτος το Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017 είναι η προσθήκη λίγης φαντασίας, λίγου παιχνιδίσματος.

Πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Πολύ απλά δένοντας της ζώνες μας κάπως πιο «καλλιτεχνικά» και όχι με το συνήθη τρόπο. Κι αυτό το συνιστούν να το κάνουμε όταν φοράμε μια ζώνη είτε πάνω από παντελόνι είτε πάνω από κάποιο φόρεμα είτε πάνω από ένα οποιοδήποτε παλτό.

Κορυφαίες θεωρήθηκαν – και μάλιστα εντελώς δίκαια και λογικά! – οι ιδέες των σχεδιαστών Versace, Ralph Laurent, Trussardi και Altuzarra, οι οποίοι έδεσαν απλά μεν ωστόσο όμορφα, διαφορετικά και καλλιτεχνικά τις ζώνες που χρησιμοποίησαν στις πασαρέλες τους. Δείτε και τις σχετικές εικόνες για να καταλάβετε.


5#  Διαφανή μαύρα γάντια
Τα γάντια είναι το δεύτερο αξεσουάρ έπειτα από τα κασκόλ, τις γούνες και τις εσάρπες που εμφανίζονται σε αφθονία στα fashion weeks όταν έρχεται το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Ξεκινώντας από το πρώτο αεράκι και καταλήγοντας στην πιο κρύα και χιονισμένη ημέρα ή νύχτα της εποχής, τα γάντια ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος φίλος των χεριών μας.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη και συνάμα τάση των γυναικών να χρησιμοποιούν γάντια κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες είναι που αξιοποίησαν και φέτος οι σχεδιαστές μόδες για τις τάσεις της μόδας στα αξεσουάρ που θα φορεθούν τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017. Ποια ήταν όμως η καινοτόμα ιδέα τους; Τα διαφανή μαύρα γάντια.

Ναι, όπως το ακούσατε! Δεν ξέρουμε πώς έχετε στο μυαλό σας τα γάντια σαν αυτά που απεικονίζονται παραπάνω, πάντως τα μαύρα γάντια με διαφάνεια είναι αυτά που προτείνουν πάρα πολλοί σχεδιαστές για την ερχόμενη σεζόν, θεωρώντας μάλιστα τα συγκεκριμένα γάντια must όσον αγορά στα αξεσουάρ για το Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017.

Φροντίστε, λοιπόν, να αποκτήσετε ένα τέτοιο ζευγάρι από γάντια, εάν ήδη δεν το διαθέτετε στην ντουλάπα σας, και μην παραλείψετε να το φορέσετε σε μπόλικες βραδινές κυρίως εμφανίσεις σας. Εξάλλου, τα εν λόγω γάντια, εκτός από στιλάτα, μοδάτα και κατάλληλα για την τελειοποίηση ενός λουκ, προσδίδουν παράλληλα κομψότητα, θηλυκότητα και γενικά ένα πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένο στυλ σε μια γυναίκα.


6#  Διχτυωτά καλσόν και κάλτσες
Πιθανότατα η πιο προκλητική από τις ποικίλες τάσεις της μόδας στα αξεσουάρ για το Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017 είναι ακριβώς αυτή: τα διχτυωτά καλσόν, ακόμα και οι διχτυωτές κάλτσες.

Ο οίκος Max Mara πρότεινε «μικρο-διχτυωτά» καλσόν, όπως βλέπετε στην αριστερή εικόνα, ενώ ο Jeremy Scott πιο φαρδιά, όπως επίσης βλέπετε στη μεσαία φωτογραφία. Τόσο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις όσο και στην Τρίτη (αυτή των γυναικείων διχτυωτών καλτσών) το αποτέλεσμα σχεδόν σίγουρα είναι μια ωραία αναμόρφωση της γυναικείας ντουλάπας, καθώς επιπλέον και η δημιουργία πιο προκλητικών εμφανίσεων.

 fe-mail.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων