Νάουσα

Φρόσω Καρασαρλίδου: Προωθείται το αίτημα για μετεγκατάσταση της ΠΥΝ στη Σχολή Αστυφυλάκων

Δελτίο Τύπου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στη Σχολή Αστυφυλάκων, στον Άγιο Νικόλαο. Ο κ. Καπάκης ενημέρωσε ότι το αίτημα προχωρεί και ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη με τη συναίνεση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για πρώτη φορά η βουλευτής ασχολήθηκε με το θέμα της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας στη Σχολή Αστυφυλάκων τον Μάιο του 2015, όταν είχε συνάντηση με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση ζητώντας την επίλυση του αιτήματος δεδομένου ότι και οι δυο υπηρεσίες ανήκουν στο ίδιο Υπουργείο. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, συνέχισε να ενδιαφέρεται για την επίλυση του θέματος υποβάλλοντας σχετικό υπόμνημα στον νέο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.syriza1

Στο υπόμνημα σημείωνε ότι σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας στεγάζεται σε ιδιωτικό χώρο έναντι μισθώματος που ανέρχεται στα 25.000 ευρώ. Με τη μετεγκατάσταση στο χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων, εξοικονομούνται τα χρήματα αυτά, σε μια περίοδο που απαιτείται μείωση των δαπανών του Δημοσίου εξαιτίας της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας. Παράλληλα υλοποιείται και η κυβερνητική δέσμευση για μεταφορά σε δημόσια κτήρια των δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, που σήμερα ενοικιάζουν ιδιωτικούς χώρους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας