Κοινωνία

Λαϊκή Ενότητα: Παλλαϊκός ξεσηκωμός ΠΑΝΤΟΥ! – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων!

Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή με πρωτοφανείς, πραξικοπηματικές διαδικασίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής.  Το νομοσχέδιο λεηλατεί συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιστήμονες και σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.  Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών στις αρπακτικές διαθέσεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, ενώ παίζει ένα κακόγουστο θέατρο δήθεν σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, έχει ήδη συμφωνήσει μαζί τους να νομοθετήσει με τη μορφή του «αυτόματου μηχανισμού» και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα εξόντωσης του λαού, ύψους 3,6 δις ευρώ, (νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι κλπ), για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) των μνημονιακών στόχων. Προωθούν δηλαδή «προληπτικά» και τέταρτο μνημόνιο. Τα κυβερνητικά μνημονιακά αντιλαϊκά μέτρα των 9 δις ευρώ, που προστίθενται στα 63 δις ευρώ των δύο προηγούμενων μνημονίων, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης.LE

Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις των επόμενων ημερών στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.  Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει. Για ν’ ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία “σεισάχθεια” στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας