Βέροια

Μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus φιλοξένησε το 3ο ΓΕΛ Βέροιας

Το 3ο ΓΕΛ Βέροιας φιλοξένησε μαθητές και καθηγητές από την Τουρκία, την Λετονία, την Πολωνία και την Ιταλία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με τίτλο «Live and Learn at School» «Ζήσε και Μάθε στο Σχολείο».

Η συνάντηση στην Βέροια ήταν η πέμπτη και τελευταία του προγράμματος και κατά την διάρκειά της οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης μας και της γύρω περιοχής, έμαθαν την ενδιαφέρουσα ιστορία μας, γεύτηκαν την παραδοσιακή μας κουζίνα και απόλαυσαν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων από τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σοφιανίδη Γεώργιο στο Δημαρχείο και ακολούθησε η ξενάγησή τους στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου , στην Εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη, στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας.

Άλλα θαυμαστά αξιοθέατα που επισκέφτηκαν ήταν το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου που εκπλήσσει με την φυσική ομορφιά του τοπίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας με τους βασιλικούς τάφους και τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, τους Μακεδονικούς τάφους των Λευκαδίων , τη Σχολή του Αριστοτέλη στην Μίεζα και τον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας με το μαγευτικό του φυσικό περιβάλλον.

Περιηγήθηκαν επίσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Λευκό Πύργο, να ξεναγηθούν στα μνημεία της με την πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ, να απολαύσουν τη θέα από τα Κάστρα της πόλης όπως και να γευτούν νοστιμιές της πατρίδας μας στην παραλία των Νέων Επιβατών απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα.

Παράλληλα με την ξενάγηση πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του προγράμματος που έχει ως σκοπό να κάνει το σχολείο πιο ελκυστικό και ευχάριστο για τους μαθητές με συνεργατικές και μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας, έτσι ώστε να διευκολύνεται η μάθηση και να ανεβαίνει το επίπεδο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Στην Βέροια οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες με θέμα την Ευρωπαϊκή υπηκοότητα, παρουσίασαν και ταυτόχρονα δίδαξαν παραδοσιακούς  χορούς της χώρας τους, μαγείρεψαν και προσέφεραν εδέσματα της χώρας τους και τραγούδησαν όλοι μαζί για την ειρήνη, το τραγούδι του Τζον Λένον “Give Peace a Chance”, πρώτα στα Αγγλικά και έπειτα στην γλώσσα της χώρας τους.

Το πρόγραμμα έκλεισε με απόλυτη επιτυχία έπειτα από δυο χρόνια άψογης συνεργασίας, και γι’ αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους μαθητές και στους καθηγητές του σχολείου μας που συμμετείχαν σ’ αυτό αλλά και στους γονείς που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε επίσης το Λαογραφικό τμήμα της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την θαυμάσια εμφάνισή τους στην γιορτή καλωσορίσματος, την πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ για την δωρεάν ξενάγηση των επισκεπτών μας καθώς και όλους τους χορηγούς μας για την ευγενική διάθεση των προιόντων τους.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας