Βέροια Πολιτισμός

Με ενθουσιασμένους τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε ο 1Οος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού στη Βέροια

Με ένα πραγματικά θερμό χειροκρότημα έπεσε χθες το βράδυ στο Χώρο Τεχνών  η αυλαία του 10ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εντέχνου Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ», που διοργάνωσαν από κοινού το Σωματείο Χορού και Ρυθμικής και η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας.  Ήταν φυσικά μια επιβράβευση για τους χορευτές ,  τους δασκάλους τους και τους διοργανωτές,  αλλά και μια εκδήλωση ικανοποίησης των θεατών συνολικά για τη φετινή διοργάνωση, η οποία παρά τις όποιες  δυσκολίες κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο και ξεπέρασε σε αριθμό συμμετοχών , την περσινή.

Στους ασφυκτικά γεμάτους χώρους  που φιλοξενήθηκαν οι δραστηριότητες  του διαγωνισμού , μικροί και μεγαλύτεροι χορευτές παρέσυραν το κοινό σε ένα ταξίδι τέχνης, προκάλεσαν σκέψεις και κίνησαν την περιέργεια , για το χορό του χθες και του σήμερα. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν εξαιρετικά μεγάλο, απόδειξη ότι, τα εισιτήρια και των δύο τελικών , εξαντλήθηκαν , με τα έσοδα να προσφέρονται συνολικά στη «ΦΛΟΓΑ».

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Βέροιας,  Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης , ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. Γιώργος Σοφιανίδης , ο ΑντιΠρόεδρος της Κ.Ε.Π.Α. Χρήστος Κούτρας , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου, ο Πρόεδρος της Α’Θμιας Σχολικής Επιτροπής Διονύσης Κουλουριώτης , το μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Π.Α. Μαρία Παπαδοπούλου κ.α..

IMG_8240 α

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

345 χορευτές από 27 Σχολές Χορού από όλη την Ελλάδα. Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Παλαμάς, Άρτα, Λιβαδειά, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Εύοσμος, Περαία, Καλαμαριά, Σίνδος, Λαγκαδάς, Ν. Μουδανιά συναντήθηκαν στην καρδιά του χορευτικού παλμού, τη Βέροια.

Διαγωνίστηκαν 173 συνολικά χορογραφίες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στον κλασσικό και σύγχρονο χορό. Απονεμηθήκαν 35 Έπαινοι, 15 3α Βραβεία, 10 2α Βραβεία και 6 1α Βραβεία, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Daniel Lommel, Αντιπρόεδρο του τμήματος χορού της Unesco – Γάλλου χορευτή με Διεθνή καριέρα   Γιάννη Ντοντσάκη, Διευθυντή της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  και διακεκριμένου χορευτή  και Θανάση Σολωμό , μέλους του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , επίσης διακεκριμένου χορευτή  , απένειμε τις υποτροφίες που εξασφάλισε η διοργάνωση: 2 εβδομαδιαία μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού σε σχολή στη Λυόν της Γαλλίας, 1 10ήμερο σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού «release» στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο ήταν και Χορηγός της Φετινής διοργάνωσης και 1 εβδομάδα μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην Ανώτερη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ευχαριστούμε την εταιρία Griskho GR για τα δώρα στους νικητές των υποτροφιών. Ευχαριστούμε όλους όσους και φέτος στήριξαν τη διοργάνωση και συγχαίρουμε τους επιτυχόντες. Ευχαριστούμε το φιλοθεάμον κοινό, που με τη συνδρομή του συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.000 € για τους ευαγείς σκοπούς της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες. Καλή αντάμωση του χρόνου!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων