Βέροια

Μια απάντηση στους “Aλληλέγγυους Βέροιας” για την παρουσία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ στους πρόσφυγες

Του Μ. Γαλουζή

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο, μια ανακοίνωση των Αλληλέγγυων Βέροιας, που το λιγότερο ειρωνεύονται και χλευάζουν την παρουσία του ΠΑΜΕ στο χώρο των προσφύγων (στις Βαρβάρες Βέροιας), το προηγούμενο Σάββατο το πρωί. Ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ανακοίνωσης;

Το ΠΑΜΕ μαζί με την ΟΓΕ (Γυναικών), μοιράζουν πάντα μόνοι τους ότι υλικό συγκεντρώνουν χωρίς καμία μεσολάβηση άλλων φορέων και ειδικά ΜΚΟ.

Το ΠΑΜΕ είναι μια πολιτική και εργατική οργάνωση που η δράση του δεν περιορίζεται σε μια αλληλεγγύη και μόνο. Αλλά στο να καταδείξει και μέσα στους πρόσφυγες, τις πραγματικές αιτίες,  που δημιουργούν την προσφυγιά και αυτές τις αιτίες να αντιπαλέψει.

Το ΠΑΜΕ δεν δίνει παραστάσεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Αλληλέγγυων. Το ΠΑΜΕ προβάλλει καθαρά τις θέσεις του και την δράση του.

Ας συμβάλλει λοιπόν,  ο καθένας από την μεριά του, στην ανακούφιση του προσφυγικού πόνου. Τέλος το ειλικρινές ευχαριστώ από τα χείλη των προσφύγων, στην κίνηση του ΠΑΜΕ αλλά και σε κάθε άλλη ανιδιοτελή δράση  είναι αρκετό.

Μ. Γαλουζής  Εκπαιδευτικός

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση των «αλληλέγγυων Βέροιας» καθώς και τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ για την επίσκεψη στο στρατόπεδο των προσφύγων.

 Οι Αλληλέγγυοι Βέροιας

 Οι Αλληλέγγυοι Βέροιας δεν είναι φορέας, δεν είναι ΜΚΟ.
Είναι μία αυθόρμητη πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και ατόμων που προσφέρει βοήθεια και αλληλεγγύη στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.
Οι συντονιστές και οι εθελοντές είναι κάτοικοι της Βέροιας, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, οι οποίοι έβαλαν στην άκρη επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις, την ίδια τους την προσωπική ζωή ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΙ όλοι μας προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια, διότι αυτό υπαγορεύει η συνείδηση μας.
Δημιουργήσαμε μάλιστα και τρίτο χώρο συγκέντρωσης υλικού, στο ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα, για ευχερέστερο εφοδιασμό της αποθήκης του Κέντρου Φιλοξενίας.
Οποιοσδήποτε υπαινιγμός οποιουδήποτε, όπως εκφράστηκε από μέλη του ΠΑΜΕ σήμερα κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο, για οικονομικό όφελος, επιστρέφεται τουλάχιστον ως χυδαίος.
Το ΠΑΜΕ ήρθε σήμερα με ντουντούκα και πανό για να κάνει την παράσταση του. Θα καταγγέλλουμε κάθε πολιτικό φορέα που θα κάνει το ίδιο.
Εμείς θα εξακολουθούμε να κάνουμε αυτό που ξεκινήσαμε οργανωμένα κι αθόρυβα ως πολίτες και συλλογικότητες ανεξαρτήτως της ιδεολογικής ή άλλης τοποθέτησης καθενός ξεχωριστά.
Είμαστε μία ωραία ομάδα που κοιτά τους ανθρώπους στα μάτια.

 

Η κοινή ανακοίνωση ΠΑΜΕ – ΟΓΕ

Πολυπληθής αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ημαθίας και της ομάδας Γυναικών Βέροιας και Νάουσας (παράρτημα ΟΓΕ) επισκεφθήκαμε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.

Κατά την επίσκεψη μας  διανείμαμε τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώσαμε από εργαζομένους, γυναίκες, νέους και νέες της περιοχής μας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής μας στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο φτάνουν στην χώρα μας.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια καλούμε όλες και όλους την Τρίτη 5 Απρίλη και από ώρα 18.00μμ-21.00μμ στην Πλατεία Δημαρχείου όπου θα βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ για την συγκέντρωση υλικής βοήθειας όσων θέλουν να συμβάλλουν  στην ανακούφιση των προσφύγων που αντιμετωπίζουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες σε:

  • Γάλατα
  • Παιδικά ρούχα
  • Εφηβικά ρούχα
  • Παιχνίδια
  • Είδη προσωπικής υγιεινής

Σάββατο 2/4/2016

Τηλ. Επικοινωνίας:6936409111

p22

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο