Βέροια

Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στην Ιταλία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus

 

Δύο μαθητές και τέσσερις καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας ταξιδέψαμε στην πόλη Παγκάνι της Ιταλίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με τίτλο « Live and Learn at School» («Ζήσε και Μάθε στο Σχολείο»). Ήταν το τέταρτο και τελευταίο ταξίδι της ελληνικής αποστολής και είχε ως θέμα το μάθημα των Αγγλικών.

Πρώτη στάση ήταν στη Ρώμη, την αιώνια πόλη, κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε όλα τα διάσημα αξιοθέατα όπως το Βατικανό, την λαμπρή εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την Πιάτσα Ναβόνε, την θεαματική Φοντάνα ντι Τρέβι, την Πιάτσα Ναβόνε, την Πιάτσα Βενέτσια, το Καπιτώλιο και το επιβλητικό Κολοσσαίο.

Ακολούθησε η μετάβασή μας στην Νάπολη με το εκπληκτικό τρένο υψηλής ταχύτητας και τέλος φτάσαμε στον προορισμό μας στο Παγκάνι. Εκεί επισκεφτήκαμε το σχολείο -εταίρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του προγράμματος. Παράλληλα με τις εργασίες, επισκεφτήκαμε την εκκλησία και το μουσείο του Αγίου Αλφόνσο και το Δημαρχείο της πόλης όπου ο Δήμαρχος μας καλωσόρισε και μας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Την επομένη επισκεφτήκαμε την Πομπηία, όπου θαυμάσαμε τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της, τις τοιχογραφίες, τα λουτρά, τα καταστήματα- με λίγα λόγια- μια ολόκληρη αρχαία πόλη. Μετά την Πομπηία, σειρά είχε η Νάπολη, όπου ξεναγηθήκαμε στο Βασιλικό Μουσείο Ορυκτολογίας και περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης.

Ακολούθως είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Paestum, αρχαία ελληνική αποικία της Σύβαρης στην περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας στη Νότιο Ιταλία. Εκεί θαυμάσαμε τους αρχαίους ναούς και τα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην επιστροφή σταματήσαμε στο Σαλέρνο, λιμάνι με πολλή κίνηση.

Τελευταία στάση στο Ραβέλο, γραφικό ορεινό χωριό, γνωστό για τις συναυλίες κλασικής μουσικής που διοργανώνονται εκεί κάθε Σεπτέμβρη και στο μαγευτικό Αμάλφι, κοσμοπολίτικο θέρετρο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας οι καθηγητές των Αγγλικών από όλες τις χώρες εταίρους παρουσίασαν νέες και ενδιαφέρουσες μαθητοκεντρικές και συνεργατικές πρακτικές της διδασκαλίας του μαθήματος με σκοπό να γίνει απολαυστικό και ελκυστικό στους μαθητές.

Ακολουθεί τον Απρίλιο η πέμπτη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος εδώ στην πόλη μας κατά την διάρκεια της οποίας μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Λετονία και την Πολωνία θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατά μας και θα γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία και τον πολιτισμό μας.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας