Βέροια Κοινωνία

Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ: Χαιρετίζουμε όλες και όλους που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των προσφύγων

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, που έγινε φανερή η τάση έξαρσης του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος, καταδίκασε την πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, ως τη βασική αιτία του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες – πύλες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαιρετίστηκαν από αυτήν ως επιτυχία, καθορίζουν τη μετεγκατάσταση σε χώρες της ΕΕ ενός ελάχιστου αριθμού προσφύγων, που θέλουν να απορροφήσουν οι καπιταλιστικές οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών, ενώ για τη μεγάλη πλειοψηφία προβλέπεται ο εγκλωβισμός σε χώρες, όπως η Ελλάδα.

Με αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που εντελώς υποκριτικά εκφράζουν δήθεν επιφυλάξεις.

Με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν hot-spots και στην περιοχή μας. Η απόφαση αυτή υλοποιεί τις επιλογές της ΕΕ, με τις οποίες συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση και αποδέχονται τα υπόλοιπα κόμματα-πλην ΚΚΕ. Οι αποφάσεις αυτές προβλέπουν το σφράγισμα των συνόρων, τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα καθώς υπάρχει άρνηση χορήγησης ασύλου ή ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε οι πρόσφυγες να φθάσουν στη χώρα τελικού προορισμού τους.

Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική λύση, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία και άλλες χώρες.

Είμαστε αντίθετοι σε δημιουργία στρατοπέδων εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων και απαιτούμε την δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες πρώτης υποδοχής, περίθαλψης, καταγραφής και προετοιμασίας των εγγράφων που θα επιτρέψει την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν ή την εξέταση των αιτημάτων ασύλου για όσους επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα τελικού προορισμού, που είναι η μειοψηφία.

Ειδικότερα, ζητούμε να υπάρξει ειδική μέριμνα από το κράτος για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην λειτουργία των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας και γενικότερα στην διάσωση και την μεταφορά προσφύγων.

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλάι των προσφύγων προσφέροντας έμπρακτα βοήθεια και υποστήριξη και που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της περιοχής μας

Καλούμε το λαό, της περιοχής μας να απομονώσει και να καταδικάσει μεμονωμένα φαινόμενα που στόχο έχουν να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που στοχοποιούν τους πρόσφυγες για να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες που είναι κοινές τόσο του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους όσο και της βάρβαρης επιδείνωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων στην χώρα μας.KKE_Logo_220514

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται και για όσο χρόνο μείνουν εδώ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι προς τις χώρες που επιθυμούν, να ανοίξουν μέτωπο με την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεών της και των κομμάτων της που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες, να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική-ρατσιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Βέροια, 28 Μάρτη 2016

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας