Βέροια Κοινωνία

Στηρίζοντας το Σύλλογο Μ.Α.μ.Α και τον αγώνα του

Δήμητρα Σμυρνή

Σ έναν αγώνα, για να κάνει καλύτερη τη ζωή των παιδιών του αλλά και των οικογενειών  τους, έχει επιδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που ιδρύθηκε, ο Μ.Α.μ.Α (Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό), ένας Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού.

Στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί από το Σύλλογο, η Ειρήνη Αναγνώστου, Σχολική Ψυχολόγος και Επιστημονική Σύμβουλος εθελόντριά του, μίλησε για την ανάγκη σύστασης ενός τέτοιου συλλόγου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζουν τα άτομά του, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν, αλλά και λόγω της μεγάλης δυσκολίας που παρουσιάζει η χρηματοδότηση κατηγοριοποιημένων ομάδων αναπηρίας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Στεφανάκη είπε για το Σύλλογο:Αφισα2 copy(2)1

« Έχουμε λίγους μήνες ζωής. Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015. Η βεροιώτικη κοινωνία από τότε μας αγκάλιασε και μαθαίνει για μας.

Ο σκοπός μας είναι ιερός και συγκεκριμένος. Πρέπει να δημιουργηθούν δομές, που θα έπρεπε κανονικά  το κράτος να προσφέρει στους πολίτες του, για την ύπαρξη των οποίων μεριμνούμε εμείς οι γονείς με πολύ κόπο.

Τα δικά μας παιδιά χαρακτηρίζονται από την ιδιαιτερότητα να μαθαίνουν αυτά που μαθαίνουν τα άλλα παιδιά αυτόματα, μόνο μετά από εκπαίδευση. Προασπίζουμε λοιπόν τα δικαιώματα αυτών των παιδιών για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Έχουμε ένα όνειρο και ελπίζουμε να το πραγματοποιήσουμε.

Δεν είμαστε κάτω από την κρατική ομπρέλα. Έτσι, με προγράμματα δράσης προσπαθούμε να ενταχθούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αυτήν τη στιγμή ο Σύλλογός μας έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας ένα κέντρο απασχόλησης για παιδιά με Αυτισμό,  που λειτουργεί κάθε Σάββατο πρωί,  με την αμέριστη βοήθεια εξειδικευμένων εθελοντών και εθελοντριών. Ελπίζουμε στο μέλλον να αποκτήσουμε μία δική μας στέγη, στην οποία τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά σε καθημερινή βάση και οι γονείς θα μπορούν να βρουν μια ζεστή αγκαλιά στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας διοργανώνουμε εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση πάνω στον Αυτισμό αλλά και την ευαισθητοποίηση. Συγκεκριμένα,  στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού στις 2 Απριλίου, ο Μ.Α.μ.Α διοργανώνει:

α) Μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο κινηματογράφο Σταρ, με συνδιοργανωτή το σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η «Μουσική Πολυφωνία» θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στα ερωτικά του Θεοδωράκη και Χατζηδάκη, ενώ η Ειρήνη Κουρκούλη θα αφιερώσει ειδικά ένα σόλο για το σύλλογο Μ.Α.μ.ΑΑφίσαΤελική copy

β)  Ημερίδα  σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας ,Σχολική Σύμβουλο Ε.Α.10ης Ε.Π,ΚΕΔΔΥ Ημαθίας.  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  2/04/2016  στη Βέροια, στον κινηματογράφο Σταρ.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εύη Ακρίβου με την  εμπειρία και την οπτική της μητέρας είπε:

«Να μιλήσω για τους γονείς. Κανείς μας δεν είναι προετοιμασμένος να δεχτεί μια τέτοια διαταραχή, τόσο δύσκολη και για τα παιδιά και για τους γονείς. Δε θέλουμε να … παρκάρουμε κάπου τα παιδιά μας. Θέλουμε να βρουν μια δημιουργική απασχόληση αλλά να βρούμε και μεις οι γονείς μια μικρή ξεκούραση στο δύσκολο καθημερινό μας αγώνα, κάτι που για όλους είναι αυτονόητο.

Να μη διστάζουν οι γονείς να μας προσεγγίσουν. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα.»

Ο Μιχάλης Κολοκοτρώνης, διευθυντής χορωδίας της νεοσύστατης «Μουσικής Πολυφωνίας» που θα συμμετέχει στη μουσική εκδήλωση του συλλόγου, μίλησε για το πρόσωπο της «Μουσικής Πολυφωνίας» και για τους στόχους της λέγοντας:

Η «Μουσική Πολυφωνία» ιδρύθηκε τον περασμένο Αύγουστο από μια παρέα με κοινό στόχο τη διάδοση της καλής ελληνικής μουσικής που αγαπάμε.

Αριθμούμε 45 μέλη επί σκηνής. Το σχήμα μας είναι χορωδιακό, το οποίο όμως συνοδεύει και μία μικρή ορχήστρα. Κονδύλια δεν έχουμε, για να στηριχτούμε. Κινούμαστε αποκλειστικά με δικά μας ατομικά χρήματα.

Σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε ό,τι καλό γίνεται στην πόλη και σε όποιον μας έχει ανάγκη.

Θα είμαστε δίπλα στο Σύλλογο Μ.Α.μ.Α. Αγνοούσαμε ως πολίτες το πρόβλημα. Τώρα το γνωρίζουμε και θα στηρίξουμε. Πιστεύουμε πως ό,τι γίνεται με αγάπη θα επιβιώσει.»

Η κ. Στεφανάκη συμπλήρωσε πως στη συναυλία της Τετάρτης η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αν όμως κάποιος θέλει να στηρίξει τον αγώνα του Μ.Α.μ.Α μ’ ένα συμβολικό ποσό, θα μπορεί να το κάνει μπαίνοντας ή βγαίνοντας από την αίθουσα.

« Σκοπός μας είναι σ’ αυτήν τη φάση  να κάνουμε γνωστό το πρόβλημα στην πόλη. Και σιγά –σιγά πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να χτίσουμε το όνειρό μας» είπε  Πρόεδρος.

banner-article

Ροη ειδήσεων