Βέροια Κοινωνία

Με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους το πρώτο λεωφορείο προσφύγων στη Βέροια –Επίθεση στο βουλευτή Γ. Ουρσουζίδη

Μετά τις 7 το απόγευμα έφτασε το πρώτο λεωφορείο προσφύγων στη Βέροια, στην Αγία Βαρβάρα, με προορισμό την εγκατάστασή τους στο Στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι  ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο προκειμένου να φύγουν από την Ειδομένη για τη Βέροια.

Κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας και της Άμμου, πληροφορημένοι για την άφιξη, συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση των προσφύγων.

Οι κάτοικοι εξαγριωμένοι έδειξαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση όχι μόνο φραστικά αλλά και πετώντας κομμένες γουρουνοκεφαλές.

Μέσα στο κλίμα της έντασης που επικράτησε, ο βουλευτής Γ. Ουρσουζίδης, που ήταν παρών, προσπαθώντας να μιλήσει και να κατευνάσει τα πνεύματα, κινδύνεψε από λιντσάρισμα των κατοίκων και κατέφυγε σε κλούβα  των ΜΑΤ.

Αναμένεται  να αφιχθούν και τα επόμεναρ τρία  λεωφορεία με προορισμό το Στρατόπεδο, με άγνωστες τις επόμενες αντιδράσεις των κατοίκων.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων