Επιστήμη Τοπικά

Β’ Λυκείου Ριζωμάτων Ημαθίας. Οι δεξιότητες συνδυάζονται με τις ανθρώπινες αξίες – “FILMIX”

ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ

Ξένη γλώσσα, αρχές κινηματογράφου, η έννοια της φιλίας και η ομαδικότητα, γνώση δηλαδή και αγωγή, είναι το πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e twinning “FILMIX” με το οποίο ασχολείται φέτος η Β’ Λυκείου στο σχολείο των Ριζωμάτων. Οι μαθητές συνδέονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του SKYPE και της ειδικής πλατφόρμας του ETWINNING LIVE και συζητούν στα αγγλικά, με μαθητές από το Portugruaro στη Βενετία, την Πίζα της Ιταλίας το Zrenjanin της Σερβίας.

Σε μια εξαιρετική συνεργασία οι μαθητές συναποφασίζουν για την έννοια της φιλίας, το θέμα, τη μουσική, το σενάριο και φτιάχνουν από ένα φιλμ 5 λεπτών απεικονίζοντας μία άποψη για τη φιλία ανά σχολείο. Τα φιλμ αυτά ενώνονται στο τέλος αναδεικνύοντας αυτό που θεωρεί κάθε σχολείο σημαντικότερο στη φιλία.

Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι: Ανεμόπουλος Γεώργιος, Βουλιβάσης Ιωάννης, Γκόντρια Αφροδίτη, Γκόντρια Μαρία, Ζιούζιος Ιωάννης, Κική Μαρία, Μοτσιοπούλου Σοφία, Ταλιώνας Χρήστος, Χρυσόπουλος Λεωνίδας, Χρυσοπούλου Μαρία Γιάννα. Το πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί: Μιχαήλ Μπίκος, Διευθυντής και Κυριακίδου Άννα.

banner-article

Ροη ειδήσεων