Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Η διαχρονική λυρική τραγωδία “Νόρμα” του Μπελλίνι στο Χώρο Τεχνών Βέροιας

Μετά την τεράστια επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με δύο sold out παραστάσεις, η διαχρονική λυρική τραγωδία “Νόρμα” του Βιντσέντσο Μπελλίνι, που εξακολουθεί να συναρπάζει, θα παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου και΄ωρα 7.00μ.μ στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα του λυρικού ρεπερτορίου και έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική λυρική παράδοση, λόγω της διάσημης ενσάρκωσης του ομώνυμου ρόλου από τη Μαρία Κάλλας και την εκτέλεση της άριας “Casta Diva”. Τώρα, έχοντας μια υψίφωνο του επιπέδου της Τζένης Δριβάλα, που έχει βαφτιστεί “η διάδοχος της Κάλλας” από το ιταλικό κοινό και τους κριτικούς, η εταιρεία Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art, ανεβάζει μία παράσταση εποχής που θα ταξιδέψει το κοινό πίσω, στις διαμάχες των αρχαίων Ρωμαίων με τους Γαλάτες. Κατά την πάγια τακτική της, η συγκεκριμένη εταιρεία επιλέγει, στον βαθμό που είναι εφικτό, συντελεστές από τη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και της χώρας.

Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος ΚτιστάκηςNORMA ΑΦΙΣΑ
Σκηνοθεσία: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Σκηνικά: ΦΙΞ in art
Σκηνογραφία: Γιώργος Λεπίδας
Κοστούμια: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Φωτισμοί: Φίλιππος Μοδινός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθανάσιος Μαργούτας
Νόρμα: Τζένη Δριβάλα
Ανταλτζίζα: Κασσάνδρα Δημοπούλου
Πολιόνε: Φίλιππος Μοδινός
Οροβέζο: Γιάννης Νάκος
Φλάβιο: John Rownan
Κλοτίλδη: Χριστίνα Μαβίνη
Ορχήστρα της Skull of Yorick Productions
Χορωδία Συλλόγου

Συνδιοργάνωση : Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Προπώληση: (έναρξη Δευτέρα 29/2)
Xώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας , 2331078100
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , 2331024612
Καφέ Μπρίκι, 2331020201

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ Θεσ/νίκης «Αλέξανδρος Συμεωνίδης».

banner-article

Ροη ειδήσεων