Κοινωνία Κόσμος

Θανάσης Παφίλης: Οι υπαίτιοι για το τεράστιο μεταναστευτικό – προσφυγικό ρεύμα είναι η ΕΕ, οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ

Από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε σχετικά με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ότι, δυστυχώς, η πραγματικότητα δικαιώνει το ΚΚΕ, που είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη του μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, εξαιτίας της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Επισήμανε ότι οι υπαίτιοι για το τεράστιο μεταναστευτικό – προσφυγικό ρεύμα είναι συγκεκριμένοι: «Ποιος δημιούργησε την κατάσταση στη Συρία; Δεν ήταν η ΕΕ; Δεν ήταν οι Αμερικάνοι; Δεν ήταν το ΝΑΤΟ, που ήθελαν να ανατρέψουν και τον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε την κατάσταση στη Λιβύη; Ποιος στο Ιράκ; Ποιος στο Αφγανιστάν; Δεν είναι αυτοί οι ίδιοι; Ομως, τους στηρίζετε. Όλα τα κόμματα είστε με την ΕΕ, με το ΝΑΤΟ. Και, μάλιστα, ένθερμοι οπαδοί».

«Ο κ. Καμμένος πίεζε το ΝΑΤΟ να κατέβει στη Μεσόγειο. Αλήθεια, δεν ξέρατε τι θα προκύψει αν κατέβει το ΝΑΤΟ και γιατί θα κατέβει στα δικά μας τα μέρη;», όταν «το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, ότι η Τουρκία αμέσως θα γκριζάρει ζώνες, θα βάλει θέμα, δεν μπορούμε να κάνουμε διάσωση στο FIR Αθηνών» και «αιφνιδιαστήκατε τώρα με αυτά που κάνει η Τουρκία; Δεν ξέρετε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ δεν κατεβαίνει για το Προσφυγικskitso_0ό ή κυρίως για το Προσφυγικό, αλλά για να στηρίξει την Τουρκία, επειδή είναι η Ρωσία και την έχει μπλοκάρει, επειδή ετοιμάζεται να ανάψει μεγαλύτερη φωτιά και να γίνει μεγαλύτερος διαμελισμός της περιοχής; Και από αυτούς ζητάτε να λύσουν το πρόβλημα;».

Οπως επισήμανε, «το πρόβλημα δεν θα λυθεί», γιατί «επεμβάσεις και πόλεμοι θα γίνονται όσο κυριαρχεί το ιμπεριαλιστικό σύστημα».

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει τώρα είναι «να πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες που θέλουν, οι οποίες είναι κυρίως υπεύθυνες, αυτές έκαναν τις επεμβάσεις. Να φύγουν απευθείας από εκεί όπου είναι συγκεντρωμένοι, δηλαδή από την Τουρκία, από την Ιορδανία και από το Λίβανο, με μεσολάβηση του ΟΗΕ. Τέτοια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί, με αυτόν τον μηχανισμό».

Κάλεσε το λαό, τους εργαζόμενους να δουν ποιος πνίγει τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, «εκεί να στρέψουν τα πυρά τους (…) Να μην αποπροσανατολίζονται από διάφορες φασιστικές και άλλες κραυγές. Αυτό είναι το φρικαλέο πρόσωπο του καπιταλισμού, που πνίγονται χιλιάδες άνθρωποι, που φεύγουν από τα σπίτια τους. Αυτός είναι ο εχθρός, για τους εργαζόμενους, που είναι άνεργοι, που δεν μπορούν να ζήσουν, που δεν έχουν να φάνε, που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Εκεί πρέπει να σημαδέψουν. Θύματα του καπιταλιστικού συστήματος είναι και οι πρόσφυγες και οι εργαζόμενοι στις αναπτυγμένες ή στις λιγότερο ανεπτυγμένες καπιταpafilisλιστικές χώρες».

Τους κάλεσε «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε αυτόν τον κόσμο που είναι κατεστραμμένος. Να υψώσουν τη φωνή και το ανάστημά τους κόντρα στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, που στην πραγματικότητα, βάζοντας ως υπεύθυνους τους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί, προσπαθεί να αθωώσει τους πραγματικούς εγκληματίες, που είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, που δεν διστάζει να σφάζει λαούς ολόκληρους, που δεν διστάζει να τους στέλνει στη φτώχεια και την ανεργία».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας