Αγροτικά Κοινωνία

Αγρότες αποφασισμένοι απ’ όλη την Ελλάδα συρρέουν στην Αθήνα – Μπλόκα της Αστυνομίας – Σε νταλίκες… ψάχνουν τρακτέρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο .

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία θα έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

α peiraias-agrotes-xania-2_0

Στην Αθήνα οι αγρότες από την Κρήτη

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί τρία πλοία από την Κρήτη μεταφέροντας εκατοντάδες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία “Κύδων” και “Κνωσός Παλλάς” μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “blue star calaxy” μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα.

Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν για λόγους ασφαλείας δυνάμεις του λιμενικού.

Äéáìáñôõñßá áãñïôþí ôçò ÊñÞôçò Ýîù áðü ôï õðïõñãåßï ÁãñïôéêÞò ÁíÜðôõîçò ôçí ÐáñáóêåõÞ 12 Öåâñïõáñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 

Αγρότες Κρήτης: Εμείς ανοίγουμε το παιχνίδι εδώΜας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε, δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.

«Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. Ανέφερε, επίσης, ότι δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο: ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο ελληνικός λαός.

Οι αγρότες εντός της ημέρας αναμένεται να κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στα διόδια της Κορίνθου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν από νωρίς το πρωί στα διόδια Καλαμακίου έξω από την Κόρινθο, εν αναμονή της έλευσης των αγροτών στην Αθήνα.

Ξεκίνησαν για Αθήνα οι αγρότες από τα Μάλγαρα – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη είναι η κινητικότητα στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς ήδη πολλά είναι τα λεωφορεία με τους αγρότες που έχουν ξεκινήσει για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι αγρότες μαζεύουν τις σημαίες τους από τα τρακτέρ που βρίσκονται στο δρόμο τόσες ημέρες και μπαίνουν στα πούλμαν για προορισμό την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα μπλόκα στην Βόρεια Ελλάδα, έχουν ανοίξει.

αα αimage

Έκρυβε στην νταλίκα δύο… τρακτέρ!

Δύο τρακτέρ μετέφερε σε νταλίκα ένας οδηγός, με σκοπό να τα μεταφέρει στα διόδια του Ισθμού. Τον εντόπισαν αστυνομικοί στα διόδια Νεστάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, στις 4 με 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, έκαναν έλεγχο σε νταλίκα που κινούνταν στα διόδια Νεστάνης.

Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο τρακτέρ τα οποία μετέφερε ο οδηγός στα διόδια της Κορίνθου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας.

enikos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας