Νάουσα Υγεία

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Θα κόψουμε το χέρι σε όποιον βάλει την υπογραφή του, για να κλείσει το Νοσοκομείο…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Μήνες τώρα μεθοδεύεται η άποψη: να κλείσει το Νοσοκομείο Νάουσας και να συγκεντρωθούν γιατροί και προσωπικό στο Νοσοκομείο Βέροιας, είτε από το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας είτε από συλλόγους γιατρών κλπ. Αυτή η άποψη δεν είναι τυχαία, είναι «βούτυρο στη φέτα» της κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες : υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κατάργηση ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση κλπ.

Διευκολύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έγκλημα στην υγεία αξιοποιώντας αποφάσεις συλλόγων, φορέων κλπ για κλείσιμο-συγχωνεύσεις μονάδων υγείας. (Νοσοκομεία, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία).

Διευκολύνουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει σχέση με τη στρατηγική επιλογή της ΕΕ-κεφαλαίου, να μετατρέψει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Κλείνουν τα μάτια τους στις τραγικές ελλείψεις όλων των μονάδων υγείας που καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία τους.

Αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, των συμβιβασμένων-υποταγμένων που στρέφουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη λογική του μικρότερου κακού. Γι’ αυτό πάντα έλειπαν από τις κινητοποιήσεις που οργανώσαμε για να παραμείνουν όλες οι μονάδες υγείας, όλες οι βασικές κλινικές των νοσοκομείων όπως προϋπήρχαν, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτικό-διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, να υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός για να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Ποτέ δεν ήταν στις μάχες που δώσαμε για να νοσηλευτούν άνεργοι-ανασφάλιστοι, ποτέ δεν τους άγγιξε η απληρωσιά και η αβεβαιότητα των εργολαβικών εργαζομένων στις μονάδες υγείας. Ποτέ δεν ήταν στις μάχες για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Τέτοιοι είναι οι ξεπουλημένοι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα που επικαλούνται την ενότητα και το όλοι μαζί.

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα θα κόψουμε το χέρι , σε όποιον αποφασίσει-βάλει την υπογραφή του να κλείσει Νοσοκομείο-ΙΚΑ.

banner-article

Ροη ειδήσεων