Τοπικά

Συνεχίζονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία – Η συγκέντρωση στο Πλατύ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας:

Την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση πραγματοποίησε η οργάνωση Πλατέως του ΣΥΡΙΖΑ, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου, στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη, με την συμμετοχή των βουλευτών του νομού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές κα Καρασαρλίδου Φρόσω και κ. Αντωνίου Χρήστος ενώ συμμετείχε και ο υπεύθυνος των αγροτικών θεμάτων κ. Χαμπίδης Δημήτρης.

Οι δύο βουλευτές, όπως και στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις στάθηκαν στην πορεία της δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας που έκανε το καλοκαίρι η κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν εκβιασμού, στην πορεία της ψήφισης των προαπαιτούμενων στη βουλή και στην ψήφιση του παράλληλου προγράμματος ανακούφισης των σκληρών μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές.

Αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, στις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αναδιοργανώσει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας, σε σωστές και σταθερές βάσεις.

Επιστέγασμα όλων των προσπαθειών, όπως τόνισαν και οι τρεις βουλευτές, είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η διευθέτηση του χρέους, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης όσο αφορά τα κοινωνικά προγράμματα ( υγεία, κοινωνική πρόνοια) που θα εφαρμόσει καθώς και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάρτιση του νέου αναπτυξιακού νόμου με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Αντωνίου έκανε μια αναδρομή στον παρελθόν και συγκεκριμένα στον προηγούμενο χρονικό διάστημα , τονίζοντας ότι τον Δεκέμβρη κατέρρευσε το σύστημα του παλιού κατεστημένου που είχε ως χαρακτηριστικό του γνώρισμα τον δικομματισμό και αναφέρθηκε στα θετικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων όπως είναι οι 100 δόσεις, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ.. Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, όπου, διαπιστώθηκε, .όπως επεσήμανε ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέτρεπαν την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί επικρατούσαν οι δυνάμεις της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού, οι οποίες απείλησαν τη χώρα με αποχώρηση ή και με έξοδο από την ευρωζώνη..

Στα αγροτικά θέματα αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα κ. Χαμπίδης Δημήτρης ο οποίος ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Χαμπίδης απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία του αγρότες.

Επίσης μετά από ερώτηση παρευρισκόμενου διαψεύστηκε πληροφορία που μεταδίδεται τις τελευταίες ημέρες για ανάκληση των περσινών αποζημιώσεων για το εμπάργκο που δόθηκαν στους ροδοκινοπαραγωγούς.

Τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση εκτός της λειτουργίας του Εργοστασίου ζαχάρεως ήταν οι αποζημιώσεις το ΕΛΓΑ και πως αυτός καθορίζει τις αποζημιώσεις.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ αλλά και η κατάργηση του Α.Τ. Πλατέος.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νομού για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση για τις ημερομηνίες και τον τόπο διεξαγωγής των.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας