Κοινωνία

Εγκατέλειψαν σκυλίτσα κι αυτή τους περιμένει!

Για το σκυλί που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του στην οδό Δωδεκανήσου πριν από έναν μήνα μόλις μετακόμισαν από τα Χανιά στον Βόλο ενημερώθηκε πριν από μερικές μέρες ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» καθώς το ζώο που ζούσε 10 χρόνια με τους «δικούς» του ανθρώπους ακόμα τους περιμένει στο χαλάκι της εισόδου του άδειου σπιτιού.

Chania10etonSkylitsa (2)
«Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» απευθύνει έκκληση για την υιοθεσία αυτού του πιστού πλάσματος και επισημαίνει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου μόλις πληροφορήθηκε ότι τον αναζητούν – καθώς η εγκατάλειψη κατοικίδιου είναι αδίκημα και διώκεται ποινικά – είπε μεταξύ άλλων: «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

Η πρόεδρος του συλλόγου Έφη Τσεκμεζόγλου που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι στην καταγγελία που θα κατατεθεί στο Α.Τ. Χανίων θα συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η μαρτυρία του ενοίκου που κατονόμασε τον ιδιοκτήτη του ζώου αλλά και του μέλους τους που άκουσε τον άνδρα να προτρέπει τον πρώην γείτονα του να σκοτώσει το ζώο με φόλα επειδή είναι γέρικο!

Την είχαν μέσα στο διαμέρισμά τους δέκα ολόκληρα χρόνια!

«Όταν αποστρατεύτηκε ο πατέρας της οικογένειας, που ήταν αξιωματικός του Ναυτικού, αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, αφού κατάγεται από το Βόλο. Φόρτωσαν ό,τι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή. Φεύγοντας, άφησαν πίσω τους – ελαφρά την καρδία – και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.
Η σκυλίτσα δεν το κουνούσε από την είσοδο του διαμερίσματος. Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν αλλά κάποιοι δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία γιατί η σκυλίτσα «βρωμίζει» τον κοινόχρηστο χώρο. Μόλις όμως βρίσκει ανοιχτή την πόρτα, τρυπώνει μέσα και κοιμάται στο χαλάκι της πόρτας.

Chania10etonSkylitsa (3)
Στο χαλάκι περιμένει ακόμα την οικογένεια της.

Την ιστορία της σκυλίτσας τη μάθαμε από μια ένοικο της πολυκατοικίας που φρόντιζε το ζώο μετά την απάνθρωπη εγκατάλειψη από τους κηδεμόνες της. Συναντηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος παρουσία μας επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο και του είπε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε. Η συνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και ακούσαμε να τον επιπλήττει γιατί μας αποκάλυψε ότι το σκυλάκι ήταν δικό του και μετά να λέει ανερυθρίαστα: «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

Για τη συμπεριφορά του θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη, αλλά αυτό που προέχει είναι να βρεθεί μια σωστή οικογένεια για το πιστό και υπέροχο αυτό πλάσμα, που δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, είναι χαδιάρικο και τρυφερό και του αξίζει μια καλύτερη τύχη.

Επείγει η φιλοξενία/υιοθεσία του καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, λέει ότι δεν μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα, αφού η σκυλίτσα είναι συνέχεια στην είσοδο. Όποιος ενδιαφέρεται για τη μικρή να επικοινωνήσει στο 6945593988 απογευματινές ώρες. Ας είναι η καλή πράξη του χρόνου» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.