Βέροια Ρεπορτάζ

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας προσφέρει αγάπη και μουσική στους καρκινοπαθείς, με μια εντυπωσιακή συναυλία – photo & video

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Σ’ ένα κλίμα γιορταστικό, με εμφανές το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης, που αποπνέουν τα Χριστούγεννα, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έδωσε χθες, 18/ 12/ ’15, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συναυλία, για να στηρίξει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ημαθίας, «ο Άγιος Παρθένιος».

Ήδη, από πολύ νωρίς, το Φουαγιέ της Στέγης ήταν γεμάτο από κόσμο που περίμενε, προοιωνίζοντας την επιτυχία της συναυλίας.Φ1

Με παρόντες στη χθεσινή βραδιά το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου και την Προισταμένη Β/θμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου, ο Διευθυντής του Σχολείου είπε:

«Η αποψινή εκδήλωση γίνεται ,για να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν. Θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν το Σύλλογο, που προσπαθεί τόσα χρόνια τώρα ν’ απαλύνει τον πόνο των πασχόντων και να βοηθήσει τις οικογένειές τους ψυχολογικά και οικονομικά, αν χρειάζεται. Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι απαραίτητη.

Σήμερα, λοιπόν, το Μουσικό Σχολείο, σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, θα παρουσιάσει όλα τα μουσικά του σύνολα, με κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ελληνικά και άλλων χωρών. Απλά, η φετινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους καρκινοπαθείς.»

Η φωτεινή Νάτσιου, εκπροσωπώντας το Σύλλογο των Καρκινοπαθών, είπε:

«Είναι μικρές οι λέξειΦς, για να εκφράσουν την ανθρωπιά που δείχνετε όλοι σας. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όσο υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές που αφήνουν το χνάρι τους, η κοινωνία μας θα γίνεται καλύτερη. Κι εδώ έχουμε δασκάλους και παιδιά που διέθεσαν το χρόνο τους, για να δώσουν χαρά σ’ ένα σύλλογο σαν το δικό μας.»

Στη γιορτή, που ήταν εντυπωσιακή και ως προς το πλήθος των παιδιών που συμμετείχαν, αλλά και ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς που προσφέρουν οι δάσκαλοι του σχολείου -φάνηκε μια δουλειά επίπονη συστηματική και γόνιμη- τα μουσικά σύνολα πρόσθεσαν το καθένα το δικό του ηχόχρωμα.

Η βραδιά ξεκίνησε με το Μουσικό Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου, με Ενορχήστρωση και Διδασκαλία των Βιολέτας Ερμείδου, Ελένης Παπαδοπούλου και Διεύθυνση Βιολέτας Ερμείδου

Κείμενα σχετικά με το μήνυμα των Χριστουγέννων διάβασαν οι μαθητές: Γαλανίδου Ουρανία, Κετίκογλου Αναστάσιος, Κωφίδης Ιωάννης, Αλεξίου Όλγα, Σταμούλη- Γκόρη Ειρήνη.

Παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τραγούδησε το Μουσικό Σύνολο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνους τους Κουτσιμανή Ιορδάνη και Μπαλιάκα Γιάννη.

Κλασσικές μελωδίες για κιθάρα παρουσίασαν οι μαθητές του Συνόλου Κιθαριστών του Σχολείου με Ενορχήστρωση, Διδασκαλία και Διεύθυνση του Βασίλη Βαλαβάνη.

 faretra.info

Χριστουγεννιάτικα ευρωπαϊκά τραγούδια τραγούδησε η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου με Διδασκαλία και Διεύθυνση της Ελένης Νατσάκου και συνοδεία στο πιάνο της Γεωργίας Ιωαννίδου.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά ξένα τραγούδια από τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής και συνοδεία της Ορχήστρας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου. Διδασκαλία χορωδίας Ελένη Νατσάκου. Διδασκαλία Ορχήστρας Ελισάβετ Ιωαννίδου, Βιργινία Καραφούσια. Ενορχήστρωση, Διεύθυνση Μουσικού Συνόλου, Βιργινία Καραφούσια.

Ποιότητα, σοβαρότητα και πνεύμα προσφοράς από τη μεριά του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Φωτογραφίες: faretra.info

faretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας