Βέροια Ρεπορτάζ

Με χαμογελαστά τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων ξεκίνησε η 2η «Γιορτή Σοκολάτας», στη Βέροια

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Μια νησίδα χαράς, αισιοδοξίας και συνειδητής φυγής από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα αποτέλεσε για τους μεγάλους η 2η «Γιορτή Σοκολάτας», που ξεκίνησε σήμερα 11/12/’15, στο Πάρκο της Ελιάς και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Κι όσο για τους μικρούς, στους οποίους βέβαια είναι αφιερωμένη, φαίνεται πως απόψε γεύτηκαν όλες τις εκπλήξεις της γιορτής και προπαντός όλες τις μορφές της πάντα αγαπημένης τους σοκολάτας.

Γεμάτη η πλατεία ασφυκτικά από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι με χαρούμενα πρόσωπα. Αγιοβασίληδες -άλλος χοντρός και γελαστός με τα γυαλάκια του, άλλος ξερακιανός πανύψηλος, ανεβασμένος σε ξυλοπόδαρα- ζαχαροπλάστες, ξωτικά, χριστουγεννιάτικα δένδρα, φωτεινά λαμπιόνια… Και τα παιδιά να περιμένουν με λαχτάρα στην ουρά μέχρι να ρθει η σειρά τους, για να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, έχοντας ταυτόχρονα και την αγωνία αν θα προφτάσει να το πάρει…

Τη 2η «Γιορτή Σοκολάτας» διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας και τους ζαχαροπλάστες της πόλης, με τη στήριξη πλήθους χορηγών.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, παρών στη γιορτή με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, σχολίασε με χαρά τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου λέγοντας: «Ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά φαίνεται από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.»

 faretra.info

Η κ. Καραμελίδου, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα, πρόσθεσε: «Μέλημα της Υπηρεσίας μας είναι να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Ανιχνεύοντας τις ανάγκες όλων μας για ευεξία και ψυχική ανάταση, προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα επακόλουθά της σ’ όλες τις εκφάνσεις τις καθημερινής ζωής.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κήρυξε την έναρξη της «Γιορτή Σοκολάτας» λέγοντας: Σας καλωσορίζω στο υπέροχο αυτό σοκολατοχωριό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Βέροιας, το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, τους ζαχαροπλάστες της πόλης κι όλους τους χορηγούς. Είμαι βέβαιος ότι ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του, οι ξυλοπόδαροι, τα μουσικά, τα χορευτικά και όσα άλλα σχήματα πλαισιώσουν το τριήμερο, θα δώσουν σ’ όλους την απαιτούμενη γιορτινή χαρά.»

Είναι αναμφίβολο ότι η πρώτη μέρα της γιορτής πέτυχε τους στόχους της. Και έπεται συνέχεια…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

(Πρωί)

10.30 Ανιματέρ

11.00 Σύλλογος Βλάχων Βέροιας (Χορος, βλαχικά κάλαντα διαρκεια)

12.00 Κέντρο δημιουργικης απασχολησης “Τα στρουμφακια” (θεατρκη παράσταση)

13.00 Συλλογος κρητικων Βέροιας (κρητικά καλαντα, )

13.15 Εμφάνιση του Μάγου “Τζορτζιο”

(Βράδυ)

18.00-19.00 Ανιματέρ

19.00 Εύξεινος Λέσχη Βέροιας (ποντιακά κάλαντα)

19.10- 21.30 Ανιματερ

ΚΥΡΙΑΚΗ 

10.30 -11.00 Ανιματέρ

12.00 Χορωδία Δήμου Βόλβης 

12.30 Μορφωτικος Συλλογος Προμηθέας (θεατρική παράσταση και χορωδία )

13.00 Κληρωση του ζαχαρωτου χωρίου, δημιούργημα των συμμετεχόντων ζαχαροπλαστών της εκδήλωσης, σε ένα από τους φορείς κοινωνικής μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας.

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας