Παιδεία Τοπικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ημερίδες στην Ημαθία με θέμα: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδες στο Νομό Ημαθίας, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε χθες (26-11-2015), στο νομό Ημαθίας, ημερίδες με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στη Βέροια, αίθουσα “Χώρος Τεχνών”, και στη Νάουσα, κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς “ΕΡΙΑ”, κατόπιν πρόσκλησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ημαθίας.

Τις εν λόγω ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του νομού Ημαθίας, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Βασικός ομιλητής των ημερίδων ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή των ημερίδων αυτών, ήταν:

• Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

• Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

• Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.

• Τα αδικήματα και ο τρόπος, που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες στοχεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2015

banner-article

Ροη ειδήσεων