Βέροια Παιδεία

Διαμαρτυρία και αιτήματα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας μαζί με τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους όσον αφορά το θέμα της κάλυψης των λειτουργικών κενών των μουσικών ειδικοτήτων του σχολείου.

Ενώ οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής παιδείας είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι στις τελευταίες προλήψεις αναπληρωτών στις μουσικές ειδικότητες παρατηρήθηκε μεγάλη ανισοκατανομή στις τοποθετήσεις τους στα Μουσικά Σχολεία της χώρας με αποτέλεσμα, ελπίζουμε όχι σκόπιμα, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας να καλυφθεί μόνο με έναν καθηγητή πιάνου για 23 ώρες διδασκαλίας ενώ τα λειτουργικά κενά του σχολείου είναι πάρα πολλά (δείτε τον συνημμένο πίνακα).

Η ολιγωρία αυτή δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ειδικότερα συμβάλλει στην απώλεια πολλών διδακτικών ωρών μουσικών μαθημάτων και εμποδίζει την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών από όλους τους μαθητές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους προβαίνοντας σε ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις, οι οποίες εντείνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα αλλά και δημιουργούν επιπρόσθετα.

Με αυτά τα δεδομένα εύλογα δημιουργείται ένα κλίμα προβληματισμού εκ μέρους των γονέων ο οποίος εκφράζεται με τη μορφή παραπόνων προς τη Διεύθυνση του Σχολείου. Αυτά αφορούν κυρίως την υποβάθμιση των μουσικών σπουδών των παιδιών τους και την άσκοπη αρκετές φορές οικονομική επιβάρυνσή τους για την αγορά μουσικών οργάνων. Η ανησυχία αυτή οδηγεί πολλές φορές σε μετεγγραφές των μαθητών σε γενικά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του σχολείου και τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων όπως στην ανάγκη έγκρισης ολιγομελών τμημάτων από την Περιφέρεια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Ας αναλογιστούν όλες οι διευθύνσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή – από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού έως την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας – ότι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας είναι αναγκαίο να υποστηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω όπως άλλα Μουσικά Σχολεία.

Ο ΔΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

041

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας διεκδικούν

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποφασίσαμε μετά από πολλές συζητήσεις και συνελεύσεις του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και όλων των μαθητών του σχολείου μας να κινητοποιηθούμε για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το κυριότερο αίτημά μας είναι η μετεγκατάσταση μας σε νέο χώρο στέγασης, που να πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός Μουσικού Σχολείου. Επιπλέον σοβαροί παράγοντες που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση, είναι η έλλειψη καθηγητών μουσικών οργάνων, η μη παροχή δωρεάν βιβλίων ξένων γλωσσών καθώς και Μουσικών μαθημάτων ( Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής, Αρμονίας, Παραδοσιακής Μουσικής, Ιστορίας Μουσικής, Μορφολογίας ).Τέλος, οι μαθητές που μετακινούνται με αστικά δεν μεταφέρονται όλοι δωρεάν.

Εκφράζοντας τα αιτήματα μας θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να προχωρήσει η λύση των προβλημάτων. Η κάλυψη των αναγκών που αναφέραμε παραπάνω θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης η οποία μας παρέχεται .

Διεκδικούμε:
• Καθηγητές Μουσικών οργάνων.
• Χώρο στέγασης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός Μουσικού Σχολείου.
• Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.( Λόγω της μεταφοράς μουσικών οργάνων )
• Βιβλία Μουσικής Θεωρητικών Μαθημάτων.

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας