Νάουσα

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Παρουσίαση βιβλίου “Ο Νεαυγής Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης”, Κυριακή 22/11/’15

«Ο ΝΕΑΥΓΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ»

Το νέο βιβλίο του Φιλολόγου –Συγγραφέως και Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας με τίτλο « Ο Νεαυγής Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης» του Γ.Χ. Χατζόπουλου θα παρουσιάσει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας και οι εκδόσεις «Δέσποινας Κυριακίδου» .

Πρόκειται για τον 5ο τόμο του Συγγραφέα, ο οποίος αναφέρεται στην Ζωή και στο έργο του Αγίου.
Τα βιβλία του Συγγραφέως χρησιμοποιήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με εισήγηση του Ιεράρχου Δράμας κ. Παύλου ως υλικό για την ανακήρυξη ως Αγίου του Γέροντος Γεωργίου Καρσλίδη.

Το νέο βιβλίο αριθμεί 215 σελίδες και περιλαμβάνει τα ακόλουθα: α) Επιστολή – Ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, β) Πρόλογος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου. Γ) Πατριαρχική και Συνοδική πράξη δ) Εορτές Αγιοκατατάξεως, ε) Απολυτίκια του Αγίου, στ) το συναξάριό του ζ) αποσπάσματα ομιλιών του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Μητροπολίτου Δράμας, η) Τα θαύματα του Αγίου, θ) Επαλήθευση των προφητειών του Αγίου, ι) Αναφορά του Τύπου στον Άγιο, ια)Κριτικές, ιβ) Κείμενα για τον Άγιο, ιγ) Βραβεύσεις του συγγραφέως και αντιφωνήσεις, ιδ) Επιστολές πατέρων και πιστών, ιε) Παράρτημα εικόνων του Αγίου, ιστ) επίλογο, ιζ) βιβλιογραφία.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δέσποινας Κυριακίδου».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει ην Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.30΄π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας ( Χατζηγρηγοριάδη 30).

Με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Μεγαλίδη (Προϊστάμενο Ι.Ν. Α. Γεωργίου Νάουσας & Αρχιερατικό Επίτροπο Ειρηνουπόλεως).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας