Επιστήμη Υγεία

Το κρητικό αναλγητικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ της Bayer

Κατόπιν εξωδίκου που λάβαμε   αναφορικά με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στη faretra.info και αφορούσε σε ελληνικό σκεύασμα, που είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τα δικαιώματα του σήματος «ασπιρίνη» ανήκουν σε συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία (Bayer AG), η οποία ουδεμία σχέση έχει με το κρητικής προέλευσης προϊόν, παρότι και το τελευταίο έχει αναλγητικές ιδιότητες (και για αυτό κατά πλεονασμό, οι δημοσιογραφικοί τίτλοι το αναφέρουν ως την «κρητική ασπιρίνη»).

Το συγκεκριμένο κρητικό σκεύασμα, λοιπόν, ΔΕΝ είναι της Bayer. Όπως, θα διαβάσετε και στο δημοσίευμα που το αναδημοσιεύουμε (ακριβώς από κάτω) είναι προϊόν έρευνας Ελλήνων καθηγητών Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ενωση αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου και με άλλη φαρμακοβιομηχανία.

Ακολουθεί το επίμαχο κείμενο, που αναρτήθηκε στο site μας πριν από μήνες:

Έτοιμο για κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι το νέο κρητικό αναλγητικό
Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Καθηγητή Στέργιου Πυρίντσου, με τη συνεργασία της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.
Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού, σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια, θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της ελληνικής φύσης.

Το φυσικό φάρμακο είναι ασπίδα για την γρίπη και το κρυολόγημα καθώς:
Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
Καταπολεμά την κοινή γρίπη
Είναι αντιπυρετικό
Έχει αναλγητικές ιδιότητες

banner-article

Ροη ειδήσεων