Κοινωνία Τοπικά

ΣΟΦΨΥ Ημαθίας: Στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, όλοι μαζί διεκδικούμε…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ    ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο οργανώνεται στην Αθήνα για την προστασία των δικαιωμάτων των αναπήρων.

Διεκδικούμε, όλοι μαζί , ενωμένοι και αποφασισμένοι, την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας. Παλεύουμε για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη. Τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και οι οικογένειές μας έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Ο συνεχιζόμενος στιγματισμός της ψυχικής νόσου, οι αδικίες και η καταπάτηση των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα συνεχίζεται.

Η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να υπολογιστεί το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η Αναπηρία. Το κόστος που συνδέεται άμεσα με την διαχρονική αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές για τη φροντίδα και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας.

Η αποσάθρωση των υπηρεunnamψedσιών υγείας, ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στις δομές που έχουν δημιουργήσει οι γονείς για τα παιδιά με αναπηρία, οι βάρβαρες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των νέων συνταξιούχων λόγω αναπηρίας, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ατόμων με αναπηρία συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας με την ΠΟΣΟΨΥ και όλες τις άλλες οργανώσεις αγωνίζεται ώστε τα άτομα με χρόνια ψυχικά προβλήματα να ασκούν και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους. Η 4η Νοεμβρίου 2015 είναι ένας σταθμός των προσπαθειών, των αγώνων και της αγωνίας μας.

– Η αναπηρία δεν είναι έγκλημα, η αδιαφορία είναι.

– ΟΧΙ στη προκατάληψη ΝΑΙ στην αποδοχή.

– Δώστε στην Αξιοπρέπεια μια ευκαιρία

– Παλεύουμε, αμφισβητούμε, τολμούμε, διεκδικούμε το δικαίωμα στην ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – το ΟΝΕΙΡΟ – την ΕΛΠΙΔΑ – την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας

Σαλιάγκας Γιώργος                          Μαρία Ντέντου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας