Γενικά

Μικρές αναφορές στον Κυριακάτικο Τύπο της 11ης Οκτωβρίου

ΕΘΝΟΣ: Έβαζαν παράνομο λογισμικό σε ταμειακές για να γλιτώσουν τους… ρύπους της εφορίας.

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Εταιρείες πληροφορικής πιάστηκαν να προμηθεύουν επιχειρήσεις λιανικής και εστίασης με λογισμικό το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εκδίδουν κανονικές αποδείξεις, αλλά στο τέλος της ημέρας να μειώνουν τον τζίρο και έτσι να παρακρατούν ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναρτήθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Από τη Δευτέρα έρχεται… φοροκαταιγίδα. Προβλέπει αύξηση της φορολογίας ενοικίων και ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναρτήθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο από μόνο του διαψεύδει όλα όσα ισχυριζόταν η κυβέρνηση μέχρι σήμερα καθώς προβλέπει φοροκαταιγίδα που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά…

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στα 2,1 δις ευρώ ο λογαριασμός στο νέο ασφαλιστικό

Με νέες περικοπές συντάξεων και ανατροπές στον προγραμματισμό ζωής θα υποχρεωθούν να «πληρώσουν» τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016 για το «νέο Ασφαλιστικό», οι συνταξιούχοι (πλην των «χαμηλοσυνταξιούχων») και όσοι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βγουν «άμεσα» στη σύνταξη.

Σε αυτό το ύψος φτάνει ο… πρώτος «λογαριασμός» των μέτρων που έχει αποφασιστεί να ληφθούν (συμπεριλαμβανομένου του «μπλόκου» στις συνταξιοδοτήσεις πριν από τα 62 και τα 67 έτη). Χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται και πρόσθετα μέτρα, αν οι δανειστές επιμείνουν να «καλυφθεί» πλήρως το ταμειακό

Η ΑΥΓΗ: Και τώρα γκάζια…

Αγώνα δρόμου ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση και δεν έχει ούτε ώρα για χάσιμο. Ούτε ως προς την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ώστε να μείνει το πρόγραμμα με τους δανειστές σε τροχιά, να εκταμιευτεί η δόση, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να αρχίσει εντός του 2015 η σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, ούτε ως προς την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, έξω από τον “κορσέ” των διεθνών δεσμεύσεων, με στόχο περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση εδώ και τώρα της επιχειρηματικότητας και της αγοράς εργασίας και την πάταξη της διαφθοράς.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι και τη συμφωνία με τους δανειστές θα υλοποιήσει, και το αίσθημα δικαιοσύνης θα αποκαταστήσει, στηρίζοντας τους πιο αδύναμους, και θα βάλει τη χώρα στο μονοπάτι της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα φέρει δουλειές κι όχι απλά… στατιστικές επιτυχίες. (Από το κύριο άρθρο)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σοβαρότητα

Η εκλογή νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία είναι μια σημαντική διαδικασία που δεν πρέπει να εκφυλιστεί σε ανούσια καλλιστεία. Σημασία έχει η πραγματική ανανέωση του κόμματος, το άνοιγμά του στην κοινωνία και το μπόλιασμά του με σύγχρονες ιδέες και πολιτικές. Είναι όμως κρίσιμο να ψηφίσει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, σαφώς ευρύτερος από τη στενή κομματική βάση της Ν.Δ.

Εχουμε όλοι μάθει να γκρινιάζουμε μοιρολατρικά για την πορεία των κομμάτων και της πολιτικής. Καιρός είναι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Πέρα από τους κομματικούς οπαδούς, χρειάζεται να προσέλθουν στις κάλπες όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας μεγάλης κεντροδεξιάς φιλοευρωπαϊκής παράταξης. (Κύριο άρθρο)

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο ΣΕΒ κωδικοποιεί τα ζητούμενα από την Κυβέρνηση 
Στο εβδομαδιαίο δελτίο του με τον εξίσου χαρακτηριστικό τίτλο – παράφραση του προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Να ξεμπερδεύουμε (στ’ αλήθεια) με το παλιό», προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για τη «σταθεροποίηση» και την «ανάπτυξη»:

«Να συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση του μνημονίου», το οποίο ο ίδιος ο ΣΕΒ έχει χαρακτηρίσει «εφαλτήριο» στην πορεία «προς την κανονικότητα της ανταγωνιστικής ανάπτυξης».

«Να έχουμε μια επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς».

«Να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (…) Να αρχίσουν να αίρονται οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (…) Να αντιμετωπιστεί με ταχύτατες διαδικασίες το απόθεμα των προβληματικών δανείων». Στόχος, να μπορούν οι τράπεζες να επιτελούν το ρόλο τους χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις των «υγιών επιχειρήσεων».

Realnews: “Πάλι πληρώνουμε φόρο… βλακείας;”

“Η τεράστια μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, με το συνεχές “ψαλίδισμα” μισθών και συντάξεων και με τη διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, οδηγεί την κοινωνία στη φτώχεια -καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη- και την αγορά στην απόγνωση, διαλύοντας ό,τι απέμεινε από την πάλαι ποτέ ανθούσα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”. (Από το κύριο άρθρο της)

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΤΙ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ…  Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί!

Οσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι ο σημερινός πρωθυπουργός βαδίζει επί τα ίχνη του Ανδρέα Παπανδρέου. Η πολιτική ιδεολογία τους προκύπτει συγγενής, η μαχητικότητα μοιάζει κοινό χαρακτηριστικό τους, οι στρατηγικές κινήσεις και ο ιδιόμορφος… (Άποψη Σταύρου Ψυχάρη)

Το Χωνί: Ομπρέλα προστασίας στα απροστάτευτα νοικοκυριά που έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση και τις πολιτικές των προηγούμενων ετών:

Κάρτα υγείας για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες!

Έξτρα επίδομα 44 ευρώ σε ανήλικα

Οφέλη για 350.000 πολίτες από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Δωρεάν κάρτα μετακίνησης για άνεργους, πολύτεκνους, ΑμεΑ, χαμηλοσυνταξιούχους

Επιλογή κειμένων: Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας