Αγροτικά Βέροια

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για τη δωρεάν διανομή φρούτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ
Τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Δήμαρχο,
Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Βέροια

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε έκτακτη συνεδρίαση, που θα γίνει σήμερα στις 14-9-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής:
ΘΕΜΑ Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 472/2015 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης α) σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ.Βέροιας, Ν.Π. ΚΑΠΑ, Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS, Α.Ε.Σ. ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε., Α.Σ. Άμμου, «Ν.ΑΛΙΑΚΜΩΝ», Α.Σ. Μέσης, Α.Σ. Μελίκης, Α.Ε.Σ. ΚΟΜΕΞ Α.Ε. και Α.Ε.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε., β) ορισμού εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου για υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι: α) η περίοδος συγκομιδής των ροδακίνων-νεκταρινιών βαίνει στο τέλος της και β) η περίοδος απόσυρσης-δωρεάν παραχώρησης ροδακίνων-νεκταρινιών λήγει στις 30/9/2015.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΘΕΜΑ: Τροποποίηση ή μη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βέροιας, του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ) , Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS ,Α.Ε.Σ. ΑΛΜΜΕ Α.Ε. (Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ), Α.Σ.;Άμμου «Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ», Α.Σ. Μέσης, Α.Σ. Μελίκης , Α.Ε.Σ ΚΟΜΕΞ Α.Ε ( Α.Σ ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ , Α.Σ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ) και Α.Ε.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε.

ΣΧΕΤ.: 1.-Το από 11-09-2015 ηλεκτρονικό μήνυμα των Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS , Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ
2.- Το από 11-09-2015 ηλεκτρονικό μήνυμα του Α.Ε.Σ ΚΟΜΕΞ Α.Ε ( Α.Σ ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ , Α.Σ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ) με συνημμένο το 8/2015 πρακτικό του Δ.Σ.
3.-Η από 11-09-2015 τηλεομοιοτυπία του Α.Ε.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε. «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 142/2015 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δήμος Βέροιας, έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ) , Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS ,Α.Ε.Σ. ΑΛΜΜΕ Α.Ε. (Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ), Α.Σ.;Άμμου «Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ», Α.Σ. Μέσης, Α.Σ. Μελίκης , Α.Ε.Σ ΚΟΜΕΞ Α.Ε ( Α.Σ ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ , Α.Σ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ) και Α.Ε.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια νωπών φρούτων, και η διανομή τυποποιημένου φυσικού χυμού σε δικαιούχους. Η σχετική απόφαση έγκρισης του Δ.Σ. είναι η 472/2015 .
Στο άρθρο 11 «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ» αναφέρεται ότι:
«Η παράταση ή τροποποίηση της Προγραμματικής αυτής Σύμβασης γίνεται εγγράφως και μόνο κοινή συναινέσει των Συμβαλλομένων. Σε αντίθετη περίπτωση εκπνέει αυτόματα μετά τη λήξη της ήτοι την 28η -2ου 2016»
Όμως όπως προκύπτει από τα πρακτικά Δ.Σ. και έγγραφα των οργανώσεων παραγωγών που απεστάλησαν στο Δήμο Βέροιας, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης σε ότι αφορά στις επί μέρους ποσότητες των παραχωρουμένων από την καθεμιά ποσοτήτων νωπών φρούτων, διότι άλλες δεν καλύπτουν τις δηλωθείσες προς διάθεση ποσότητες, ενώ άλλες προτίθενται να διαθέσουν επί πλέον ποσότητες φρούτων.H συνολική ποσότητα των διατιθέμενων δωρεάν νωπών φρούτων δεν αλλάζει.
Έτσι η σημείωση «ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες ανεξαιρέτου προέλευσης ποσότητες νωπών φρούτων θα ισχύσουν οι ποιοτικές προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός 543/2011 καθώς και οποιαδήποτε διάταξη της Εθνικής νομοθεσίας.» μετά την παράγραφο 6.13 του άρθρου 6 «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ», Θα πρέπει να διαγραφεί.
Επίσης θα πρέπει να διαγραφούν:
στην παρ. 6.14 του ιδίου άρθρου οι λέξεις «…έως 200τόννους.»
στην παρ. 6.16 του ιδίου άρθρου οι λέξεις «…έως 400τόννους.»
Θα πρέπει ακόμη να προστεθεί η σημείωση «ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ποσότητες των παρεχομένων νωπών φρούτων από καθεμιά των οργανώσεων παραγωγών θα είναι αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνεννόησης. Στο Δήμο Βέροιας θα προσφερθεί στο σύνολο ποσότητα περίπου 1.800 τόννων.» μετά την σημείωση της παρ. 6.16 του άρθρου 6.
Επειδή όπως αναφέρεται στο άρθρο 11 της προγραμματικής , η οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να τύχει συναίνεσης όλων των συμβαλλομένων, θα πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο να συναινέσει στην κατεύθυνση αυτή.
Το θέμα κρίνεται επείγον, διότι αφενός η περίοδος συγκομιδής των ροδάκινων βαίνει στο τέλος της και δεν θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμες ποσότητες, αφετέρου η δυνατότητα απόσυρσης-δωρεάν παραχώρησης τελειώνει την 30-09-2015 .
Έχοντας υπόψη το Δημοτικό Συμβούλιο:
1. Το κατεπείγον του θέματος
2. Την αρ. 472/2015 απόφασή του
3. Την αρ. πρ. 35475/28-08-2015 προγραμματική σύμβαση
4. Το από 3-09-2015 με αρ. 8/2015 πρακτικό Δ.Σ. της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΟΜΕΞ Α.Ε.
5. Το από 10-08-2015 με αρ. 142/2015 απόσπασμα πρακτικού της ΑΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε
6. Το από 11-09-2015 κοινό έγγραφο των Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS , Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ

Εισηγούμαστε:

1. Την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βέροιας, του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ,Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας (ΚΑΠΑ), Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS ,Α.Ε.Σ. ΑΛΜΜΕ Α.Ε. (Α.Σ. ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ), Α.Σ.;Άμμου «Ν. ΑΛΙΑΚΜΩΝ», Α.Σ. Μέσης, Α.Σ. Μελίκης , Α.Ε.Σ ΚΟΜΕΞ Α.Ε ( Α.Σ ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ , Α.Σ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ) και Α.Ε.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α.Ε. με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου της χορήγησης τυποποιημένου φυσικού σε δικαιούχους, ως εξής:.
1.1.-Διαγράφονται τα:
Α.-«ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες ανεξαιρέτου προέλευσης ποσότητες νωπών φρούτων θα ισχύσουν οι ποιοτικές προδιαγραφές που ορίζει ο κανονισμός 543/2011 καθώς και οποιαδήποτε διάταξη της Εθνικής νομοθεσίας.» μετά την παράγραφο 6.13 του άρθρου 6 «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ»,
Β.- στην παρ. 6.14 του ιδίου άρθρου οι λέξεις «…έως 200τόννους.»
Γ.-στην παρ. 6.16 του ιδίου άρθρου οι λέξεις «…έως 400τόννους.»
1.2.-Προστίθεται η σημείωση «ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ποσότητες των παρεχομένων νωπών φρούτων από καθένα των οργανώσεων παραγωγών θα είναι αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνεννόησης. Στο Δήμο Βέροιας θα προσφερθεί στο σύνολο ποσότητα περίπου 1.800 τόννων.» μετά την σημείωση της παρ. 6.16 του άρθρου 6.
2. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Βέροιας για την υπογραφή της τροποποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης.
3.- Την έγκριση του συνημμένου σχεδίου τροποποιημένης προγραμματικής σύμβασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας