Πολιτισμός Τοπικά

Εντυπωσίασαν οι Ξηρολιβαδιώτες στις Σέρρες

Ανανεώνοντας συνεχώς το πρόγραμμα Πολιτιστικών Ανταλλαγών που έχει καθιερώσει, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου συμμετείχε στην διοργάνωση 13η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στις Σέρρες, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών και οι Πολιτιστικοί Φορείς της πόλης.

Ήταν μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας, συνεργασίας και αδελφοποίησης. Μια προσπάθεια για την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης κράτησαν 4 ημέρες. Εκτός από τους τοπικούς Φορείς των Σερρών που συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές, κλήθηκαν κατά παράδοση από τους ίδιους τους Φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι από άλλες περιοχές.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου καλέστηκε από τον Σύλλογο Βλάχων Σερρών «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ» ο οποίος παλιότερα είχε συμμετάσχει στο Χορευτικό Αντάμωμα που πραγματοποιείται στο Ξηρολίβαδο.

Το χορευτικό συγκρότημα του ΠΟΞ υπό την διδασκαλία του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Τσιαμήτρου ενθουσίασε το κοινό με την παρουσίαση χαρακτηριστικών χορών από την ξηρολιβαδιώτικη και την ευρύτερη βλάχικη παράδοση .

Σε ειδική τελετή ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών και ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αποστόλης Τσαμήτρος αντάλλαξαν χαιρετισμούς και αναμνηστικά δώρα.

01

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας