Πολιτική Σχόλια

Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών; Η Μέρκελ ξέρει!

Γράφει ο Τεύκρος

Καθημερινά κατακλυζόμαστε κυριολεκτικά με νέες δημοσκοπήσεις στις οποίες δεν υπάρχουν ερωτήματα ουσίας, όπως για παράδειγμα η άποψη για το τρίτο μνημόνιο, η διαδικασία ψήφισης του, η άποψη για το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος που έγινε σε μια νύχτα ΝΑΙ κλπ. Και πέρα απ’ όλα αυτά ο απλός αναγνώστης δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες απ’ αυτές είναι γνήσιες και ποιες κατευθυνόμενες.

Αυτό που κυρίως απασχολεί στις δημοσκοπήσεις είναι ποιο κόμμα θα βγει πρώτο, που σημαίνει ότι θα πάρει το μπόνους των πενήντα εδρών άρα, λογικά, και τον πρωθυπουργό. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που παρουσιάζονται δείχνουν μέχρι στιγμής ότι κανένα απ’ τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά δεν έχει φανερό προβάδισμα.

Όμως, αν σκεφτούμε τον τεράστιο όγκο των επενδύσεων-δανείων των εταίρων προς την Ελλάδα, είναι λογικό αυτοί να προκρίνουν αυτόν που εκτιμούν ότι θα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματά τους, ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Θα ήταν βέβαια, ίσως αστείο να νομίσει κανείς ότι εταίροι δεν έχουν τον τρόπο και τη δυνατότητα να γείρουν την πλάστιγγα κατά τα συμφέροντά τους. Άρα αυτοί που θα έπρεπε να ρωτηθούν για την πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών θα ήταν καλύτερα… η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε. Αυτοί σίγουρα από τώρα γνωρίζουν τον “νικητή”!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας