Αγροτικά Πολιτική

Η Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ: Για τους αγρότες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μαζί της το ψήφισαν τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη πείρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί για να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Αποδείχτηκε ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, να αντιστρέψει και, πολύ περισσότερο, να αποτρέψει την πορεία πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων. Θα οδηγηθεί αντικειμενικά στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Αυτό ζήσαμε με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το δρόμο που συγκέντρωνε τη γη και την παραγωγή σε λιγότερα χέρια στηρίζοντας την ΚΑΠ της ΕΕ και ψηφίζοντας τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Τώρα όλοι αυτοί που ψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) μας λένε πως δήθεν θα πάρουν αντισταθμιστικά μέτρα.

Στην ουσία εξαπατούν τη φτωχομεσσαία αγροτιά ακόμη μια φορά, αφού τα μέτρα που υπόσχονται μαζί με την εφαρμογή από φέτος και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, θα απελευθερώσουν τον ανταγωνισμό, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά.

ΑΓΡΟΤΗ- ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ
Μπροστά μας βρίσκεται το 3ο μνημόνιο που συμφώνησαν τα επιτελεία της ΕΕ μαζί με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και ψήφισαν όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ).

Με το τρίτο μνημόνιο επιβάλλονται μέτρα « φωτιά» όπως:
Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26% από το πρώτο ευρώ.
Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 €
Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.
Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ) και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή
Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.
Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία

ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ:

Όπλο του ΚΚΕ είναι η αλήθεια, που σταθερά είπε στον ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια.
Πάλεψε ενάντια στην κοροϊδία, στις αυταπάτες που καλλιέργησε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπλο του ΚΚΕ είναι η συνέπεια και η σταθερότητα στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια σ’ όλες τις κυβερνήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, ο λαός και το κίνημά του από καλύτερη θέση θα αντιμετωπίσουν τα βάρβαρα μέτρα, που θα εφαρμόσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.
Με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία οριστικά παρελθόν.agrotes1 - Αντίγραφο

Οι αγρότες δεν πρέπει να τσιμπήσουν στα αυτοαποκαλούμενα αντιμνημονιακά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ 2(ΛΑΕ) και η ΧΑ δεν αμφισβητούν την ΕΕ και πολύ περισσότερο την κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλεμπόρων στη μεταποίηση και τη διάθεση των προϊόντων που επιβάλλει τιμές πείνας στους αγρότες και τιμές φωτιά στους καταναλωτές. Στην ουσία δεν αμφισβητούν την πολιτική που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε μια μερίδα μεγαλοαγροτών. Οι αντιμνημονιακές τους κορώνες είναι άσφαιρες αφού γι αυτούς οι καπιταλιστές πρέπει να μείνουν απείραχτοι.

Η ΛΥΣΗ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.
Ελπίδα και διέξοδος για το λαό είναι η ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η οργανωμένη πάλη για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.

Είναι η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, η ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού – αντιμονοπωλιακού αγώνα, σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους.

Εκεί διαθέτει το ΚΚΕ όλες του τις δυνάμεις εκεί θα καταθέσει μία προς μία και τις ψήφους που θα πάρει στις επικείμενες εκλογές.

Ο αγώνας της επιβίωσης μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο όταν συνδυάζει την πάλη για την απόκρουση των μέτρων και την ανάκτηση των απωλειών με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου το αγροτικό εισόδημα, η ασφάλιση, η υγεία, η εκπαίδευση, η σύνταξη θα είναι εξασφαλισμένα, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης της γης και της λειτουργίας αγροτικών συνεταιρισμών στο πλευρό των κρατικών αγροτικών επιχειρήσεων με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές θα αποτελέσει ισχυρό εφόδιο για τους αγώνες που ήδη προετοιμάζονται, για την αναμέτρηση με την πολιτική της ΚΑΠ, τη συμμαχία της αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ευημερίας για το λαό.

«Τους δοκίμασες…. ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ.

Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής!»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας