Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Η αυτοδυναμία δεν μπορεί να δώσει λύση

Δεν μπορεί να δώσει λύση η αυτοδυναμία σε αυτή τη χώρα, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στον Realfm 97,8 υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους.

“Θα πρέπει οι συνταγματικές προβλέψεις να τηρηθούν απαρέγκλιτα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς. Είναι αναγκαία η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προβλέπεται και θα πρέπει να έχουν όλοι το θάρρος της γνώμης, υπεύθυνα υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να τοποθετηθούν και να ακουστεί για άλλη μια φορά γιατί από αυτή τη βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση και ποιος φέρει την ευθύνη.

Είμαι εναντίον της κωλυσιεργίας γιατί η αβεβαιότητα και η αστάθεια δεν βοηθούν τη χώρα όμως θα πρέπει να γίνει αυτή η τελευταία προσπάθεια και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό. Γιατί εγκαταλείπεται μια βουλή που έχει τουλάχιστον 220 βουλευτές που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Ποιος γυρίζει την πλάτη; Είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα, που αυτή η βουλή με αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και οδηγούμαστε σε έναν ακόμα μήνα αβεβαιότητας, αδράνειας και ασάφειας, ένα μήνα που θα έχει κόστος, που θα προστεθεί στα 14 δις του μνημονίου το οποίο υπέγραψε ο κ. Τσίπρας” τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τις συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει εκλογών:
“Εμείς έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση του χώρου και την ανάδειξη ενός τρίτου εναλλακτικού χώρου που θα μπορέσει βιώσιμη λύση μετά τις εκλογές.

Αυτές οι προσπάθειες έχουν βρει προσπάθειες και ανταπόκριση, κυρίως στη βάση. Από κάτω ξεκινήσαμε γιατί αυτό ήταν το λάθος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η θετική ανταπόκριση που υπήρξε χθες από το ΚΙΔΗΣΟ. Θα υπάρξει επικοινωνία, δεν θέλω ούτε να προδικάσω ούτε να προβλέψω”.
“Υπάρχει μια διαφορά Δεν είναι το ίδιο πράγμα να συζητούμε με κινήσεις και με κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης και το ίδιο να συζητάμε με ένα κομμάτι από τον ίδιο μας τον εαυτό” πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τις επαφές με τη ΔΗΜΑΡ και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σημείωσε: “Υπάρχει πολύ ειλικρινής και γόνιμη συζήτηση και περιμένω να οριστικοποιηθεί η συζήτηση μέσα στην εβδομάδα”

Τέλος αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια πάρα πολύ καθαρή θέση: “Κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή. Η υπόθεση της αυτοδυναμίας που επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα εξαπάτηση, η νέα παραπλάνηση. Δεν μπορεί να δώσει λύση η αυτοδυναμία σε αυτή τη χώρα, ένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί, πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί.

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή υποστήριξη που πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία”.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας