Life

Οι δέκα ωραιότεροι βοτανικοί κήποι στον κόσμο

1. Jardim Botânico, Rio de Janeiro, Brazil: Βρίσκεται στην περιοχή Jardim Botânico. Οι κήποι φιλοξενούν περίπου 6.500 είδη φυτών. Ιδρύθηκαν το 1808 και άνοιξαν για το κοινό το 1822. Το πάρκο βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Corcovado, πολύ κάτω από το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή.

Jardim Botânico, Rio de Janeiro, Brazil

2. Brooklyn Botanic Garden, New York, United States: Ο κήπος ιδρύθηκε το 1910 και σήμερα έχει πάνω από 900.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Περιλαμβάνει μια σειρά από εξειδικευμένους εσωτερικούς κήπους, συλλογές φυτών, το Steinhardt Ωδείο, 3 περίπτερα φυτών και μια γκαλερί τέχνης.

Brooklyn Botanic Garden, New York, United States

3. Singapore Botanic Garden, Singapore: Αυτός ο βοτανικός κήπος έχει περισσότερες από 20.000 ορχιδέες, έναν παιδικό κήπο, έναν κήπο τζίντζερ, ένα τροπικό δάσος, άγριους ​​πιθήκους, νεροχελώνες και πολλά άλλα. Ιδρύθηκε το 1859 και είναι ένας από τα καλύτερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο.

Singapore Botanic Garden, Singapore

4. Berlin-Dahlem Botanical Garden and Botanical Museum, Berlin, Germany: Άνοιξε για το κοινό το 1910. Aυτός ο βοτανικός κήπος έχει 22.000 είδη φυτών. Ο κήπος είναι μέρος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και το Βοτανικό Μουσείο εσυνδέεται με τον κήπο.

Berlin-Dahlem Botanical Garden and Botanical Museum, Berlin, Germany

5. Royal Botanic Gardens, Kew, England: Ο κήπος φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή φυτών στον κόσμο. Εκτός από την διάβαση πεζών Treetop, το τρένο Kew Explorer είναι ο καλύτερος τρόπος για να δει ο επισκέπτης το πάρκο. Περιλαμβάνει το περίφημο Davies Alpine House, καθώς επίσης το Water Lily House, το Temperate House, το Palm House και ένα Ωδείο. Αυτοί οι βοτανικοί κήποι είναι μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Royal Botanic Gardens, Kew, Engalnd

6. Kirstenbosch National Botanical Garden, Cape Town, South Africa: Βρίσκεται στους πρόποδες του Table Mountain. O κήπος ιδρύθηκε το 1913 για να διατηρήσει τη μοναδική χλωρίδα της χώρας. Είναι από τους λίγους βοτανικούς κήπους στον κόσμο που καλλιεργεί μόνο ενδημικά φυτά.

Kirstenbosch National Botanical Garden, Cape Town, South Africa

7. Montreal Botanical Garden, Montreal, Canada: Ιδρύθηκε το 1931. Ο κήπος είναι γνωστός για την έκταση των συλλογών και των εγκαταστάσεων του. Περιλαμβάνει τον Κινεζικό Κήπο με μια συλλογή από bonsai και penjing, ένα Ιαπωνικό Κήπο που είναι γεμάτο με ιαπωνικά φυτά, το First Nations Garden που είναι γεμάτη με καναδικά φυτά, το Alpine Garden και πολλά άλλα.

Montreal Botanical Garden, Montreal, Canada

8. Nong Nooch Tropical Botanical Garden, Chonburi Province, Thailand: Αυτός ο βοτανικός κήπος άνοιξε για το κοινό το 1980. Ο κήπος περιλαμβάνει ένα γαλλικό κήπο, έναν Ευρωπαϊκό κήπο, το Cactus & Succulent Garden, τον πύργο μυρμιγκιών, το λόφο πεταλούδων, την κοιλάδα λουλουδιών, τον κήπο ορχιδέων και πολλά ακόμα!

Nong Nooch Tropical Botanical Garden, Chonburi Province, Thailand

9. Denver Botanic Gardens, Denver, United States: Ο βοτανικός κήπος περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή φυτών από κρύα κλίματα από όλο τον κόσμο. Το πάρκο περιλαμβάνει επίσης διάφορους άλλους κήπους, ένα ωδείο και ένα αμφιθέατρο που φιλοξενεί συναυλίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Denver Botanic Gardens, Denver, United States

10. Acharya Jagadish Chandra Bose Indian Botanic Garden, Kolkata, India: Παλιότερα γνωστός ως Ινδικός Βοτανικός Κήπος ή Βοτανικός Κήπος Καλκούτας, οι κήποι κατέχουν πάνω από 12.000 δείγματα φυτών, και μερικά από αυτά είναι πολύ σπάνια!

http://beausillage.com

banner-article

Ροη ειδήσεων