Βέροια Πολιτισμός

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στο 20ο Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού, στο Σούλι Πατρών

Για μία φορά ακόμα, το χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συμμετείχε στο 20ο Φεστιβάλ Λαικού Χορού, στο Σούλι Πατρών. Η εμφάνιση του χορευτικού μας πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων στις 26 του Ιούλη. Θέμα του φεστιβάλ τη φετινή χρονιά ήταν “Του κύκλου του γυρίσματα”.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να παντρέψουν στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Ν. Σουλίου τα λαικά δρώμενα, τα έθιμα, το τραγούδι, τις μουσικές και το χορό όλων των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν, από τα χορευτικά της περιοχής μέχρι και της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Μακεδονίας και πολλών άλλων.

Μετά το τέλος της παράστασης, πραγματοποιήθηκε γλέντι στο χώρο του σχολείου, με τους φιλοξενούμενους συλλόγους και τον παρευρισκόμενο κόσμο να ενώνονται στο άκουσμα των μουσικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Την επόμενη μέρα, το χορευτικό τμήμα της Λέσχης επισκέφθηκε το οινοποιείο της Αχάια Κλάους. Εκεί, η αποστολή ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του οινοποιείου και γεύτηκε κρασί απο διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, που αποτελεί και τον πολιούχο άγιο της πόλης των Πατρών, και ενημερώθηκε για την ιστορία του ναού.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη φιλοξενία τον Πολιτιστικό Σύλλογο – Χορευτικό τμήμα Σουλίου Πατρών και όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                     Τουμπουλίδης Νικόλαος

banner-article

Ροη ειδήσεων