Πολιτισμός

“O τόπος μου και η παράδοση του”

Politismos-o-topos-mou-kai-i-paradosi-tou

Eργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης από την ΕΛΠΝ

Με θέμα “Ο τόπος μου και η παράδοση του” τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας πραγματοποίησαν σειρά δραστηριοτήτων .

1) Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 επισκέφθηκαν το παραδοσιακό εργαστήρι κατασκευής φορεσιών «ΚΟΝΑΚΙ» Με μεράκι και αγάπη ο Αλέξης Καρύδας και η κ. Τασούλα Καρύδα ενημέρωσαν τους μαθητές για την ιστορία των μπουλουκιών, τις φορεσιές και το έθιμο. Είδαν από κοντά πώς γίνεται ο Πρόσωπος..

2) Την επόμενη μέρα Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 επισκέφθηκαν το παλαιό Ναουσαίϊκο Αρχοντικό όπου στεγάζεται ο Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες . Με χαρά τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Τόσσιος όπου με λεπτομέρεια συζήτησε για το δρώμενο και τα τραγούδια του εθίμου. Επίσης είδαν από κοντά τον σισαμόμυλο και αλλά παλιά εργαλεία που βρίσκονται στο χώρο του Ομίλου.

3) Την Παρασκευή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον συγγραφέα και λαογράφο κύριο Νίκο Σπάρτση ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της ίδρυσης της Νάουσας και στη συνέχεια με βοηθούς του, τα ίδια τα παιδιά έδειξε παλιά Ναουσαίϊκα παιχνίδια όπως: το τζιζ, η μπερλίνα, τα σενγκια, τον αργαλειο και άλλα .
Στο τέλος μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν οι μικροί μαθητές, αφιέρωσαν στον τον κύριο Σπάρτση παραδοσιακούς χορούς, προσκαλώντας να συμμετάσχει και ο ίδιος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας