Απόψεις

Όχι στο νέο βάρβαρο Μνημόνιο, του Γιάννη Μελιόπουλου

Arthrografoi-meliopoulos-ochi-sto-neo-varvaro-mnimonio

Ύστερα από μέρες απειλών,εκβιασμών,τελεσιγράφων από τους ξένους ιμπεριαλιστές,το ντόπιο πολιτικό προσωπικό τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι),με τον εκφοβισμό για έξοδο από ευρώ κι Ευρωζώνη, για χάαος που πρόκειται να’ρθει και βέβαιαη καταστροφή αν δεν υπογραφεί ένα νέο βαρύ μνημόνιο,παρ’όλο που πλατιές μάζες του λαού μας δεν υπέκυψαν ,αντιστάθηκαν και καταδίκασαν με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της,μετά από όλα αυτά ξημέρωσε σήμερα η μέρα της ¨χαρμόσυνης¨ είδησης της υπογραφής ενός μνημονίου,αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!

Πρώτη φορά μνημόνιο με ¨αριστερά¨ ακόμη κι αν βαφτίζεται συμφωνία,αφού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανέτοιμοι για πειθήνια προσαρμογή στις βουλές ιμπεριαλιστών και μεγαλοαστών,πήραν ένα σαρωτικό ΟΧΙ και το μετέτερεψαν σε ΝΑΙ ¨εθνικής ενότητας κι ομοψυχίας¨.

Μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που έρχεται με το νέο μνημόνιο-τις λεπτομέρειες θα δούμε και θα διαπιστώσουμε σε λίγες ώρες κι ημέρες-η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να πάψουην να είναι απόντα.

Δεν έχουν τίποτε θετικό να προσμένουν από μια τέτοια κατάληξη .Εργατική τάξη και λαός δεν έχουν άλλο δρόμο για να επιβιώσουν παρά να ξεσηκωθούν ενάντια σε όσους κομματιάζουν και καταστρέφουν τη ζωή τους-ευρωπαίους και αμερικανούς δυνάστες,ντόπιους μεγαλοαστούς και πολιτικά κόμματα που τους υπηρετούν.

Να κοντραριστούν τώρα με τη συνθηκολόγα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ,να ορθώσουν το ανάστημά τους,να αναπτύξουν τη δράση τους στο μαζικό,εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και να ανατρέψουν τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται αλλά και όσα νέα πρόκειται να ‘ρθουν με το τρίτο μνημόνιο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας