Αθλητικά

Μεγάλη συμμετοχή στον Βαλκανικό και στο διεθνή αγώνα MTB στη Νάουσα

Topikos-athlitismos-megali-simmetochi-ston-valkaniko-kai-sto-diethni-agona-mtb-sti-naousa

Περισσότεροι από 170 αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, στα 3-5 Πηγάδια

Τον αγώνα διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Νάουσας, η Βαλκανική Ένωση Ποδηλασίας και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 09:45 και οι αθλητές θα αγωνιστούν στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων, Γυναικών – Ανδρών Elite και Masters.

Για την μεγάλη αυτή διοργάνωση, δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (σήμερα), συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Νάουσας. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης τόνισαν μεταξύ άλλων:

Νίκος Κουτσογιάννης (Δήμαρχος Νάουσας)

”Εμείς, ως Δήμος, κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε ο Βαλκανικός και διεθνής αγώνας να στεφτεί από απόλυτη επιτυχία και οι 170 αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας. Επιδίωξη μας είναι να μονιμοποιήσουμε τη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων και με την συνεργασία της Ομοσπονδίας, να τον αναδείξουμε διεθνή. Στόχος μας είναι η τόνωση και η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας καθώς και η προώθηση του αθλοτουρισμού διοργανώνοντας τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις.

Εύχομαι, στους αθλητές μας να διακριθούν και να μπορούν έτσι να μετάσχουν στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι, επίσης, σε όλα τα μέλη των αποστολών να περάσουν καλά κατά την παραμονή τους στην φιλόξενη Νάουσα.”

diethnis-athlitismos-valkaniko-protathlima-mtb-naousasΘανάσης Τερζής (πρόεδρος Ε.Ο.Π.)

”Ευχαριστώ τον Δήμαρχο της Νάουσας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία των αποστολών σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο και σε μια πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλοτουρισμού.

Ευχαριστώ, επίσης, ιδιαίτερα όλους τους συνεργάτες του Δημάρχου για την βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι αυτή η σχέση μπορεί να συνεχιστεί ώστε να θεσμοθετηθεί ένας διεθνής αγώνας που θα προβάλει τις ομορφιές και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους ξενοδόχους της περιοχής για τις άψογες υπηρεσίες που προσφέρουν στις αποστολές.

Θέλω να ευχηθώ στους αθλητές μας καλή επιτυχία και ιδιαίτερα στον Παγκόσμιο πρωταθλητή μας Περικλή Ηλία και τον Βαλκανιονίκη Δημήτρη Αντωνιάδη να δώσουν νίκες στην χώρα μας και να προκριθούν στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.”

Ο διευθυντής των αγώνων Λευτέρης Ακριτίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νάουσας, τόνισε ότι λόγω του δημοψηφίσματος, ο αγώνας θα γίνει μόνο την Κυριακή και οι αθλητές αναμένεται να προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Όλα είναι έτοιμα ενώ η διαδρομή είναι φανταστική και ελπίζουμε οι αθλητές να την ευχαριστηθούν και να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για διάκριση. Απευθυνόμενος, στον Δήμαρχο κ. Νίκο Κουτσογιάννη, τόνισε ότι η πόλη της Νάουσας είναι ένας παράδεισος, μπορεί να διοργανώσει αγώνες όλων των αθλημάτων, όλες τις εποχές αναπτύσσοντας τον αθλοτουρισμό της περιοχής.

Ο Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Κλεάνθης Μπάργκας είπε ότι είναι χαρά και τιμή που ο Δήμος Νάουσας βοηθά τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ποδηλασίας και από αγώνες αυτού του επιπέδου, διακρίνονται αθλητές οι οποίοι δίνουν επιτυχίες στο άθλημα. Εύχομαι με την σειρά μου κάθε επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Οι αθλητές μας, Περικλής Ηλίας και Δημήτρης Αντωνιάδης, που θα επιδιώξουν την διάκριση στον Βαλκανικό και διεθνή αγώνα, είπαν:

Περικλής Ηλίας

”Στόχος μας είναι καταλάβουμε τις δύο πρώτες θέσεις και να κυριαρχήσουμε σαν ομάδα εδώ στην χώρα μας, κερδίζοντας πόντους για τους Ολυμπιακού Αγώνες.”

Δημήτρης Αντωνιάδης

”Θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον τίτλο μου και να μαζέψω τους αναγκαίους βαθμούς για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας. Είναι μια πολύ καλή διαδρομή και ελπίζω να πάνε όλα καλά.”

Η τελετή έναρξης και η παρουσίαση των ομάδων θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης το Σάββατο (04/06) στις 19:30 και θα δοθούν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες από τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη.

Το τεχνικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, μετά από την παρουσίαση των ομάδων, στον ίδιο χώρο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας