Πολιτική

Κ. Λαπαβίτσας: “Το ΟΧΙ είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές”

oikonomia lapavitsas erotisis katainen

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Δημοψήφισμα της Κυριακής

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πέντε μήνες έκανε τα πάντα μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση για να καταλήξει σε μια συμφωνία – λύση, που θα αναγνωρίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να γίνει μια συμφωνία που οπωσδήποτε θα εμπεριέχει αναδιάρθρωση του χρέους, άρση της λιτότητας και επενδύσεις, ώστε να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης.

Οι δανειστές φέρθηκαν με τρόπο εκβιαστικό και ανάλγητο, επιμένοντας στις αποτυχημένες πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών και προσβάλλοντας την εθνική αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Η  κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της Δημοκρατίας διενεργώντας δημοψήφισμα και δίνοντας το λόγο στον κυρίαρχο λαό.

Το NAI σημαίνει αυτόματα την αποδοχή των προτάσεων των δανειστών και θα μας γυρίσει πίσω στις αδιέξοδες καταστάσεις που έχουμε ήδη βιώσει. Το διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο σύστημα συμφερόντων που κατέστρεψε τη χώρα μας θα βγει ενισχυμένο και κυρίαρχο.

Το ΟΧΙ είναι η μόνη απάντηση που μπορεί αυτή τη στιγμή να ανοίξει νέες προοπτικές και δυνατότητες για την κοινωνία συνολικά. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά το εκβιασμό που του ασκείται από ξένους και εγχώριους παράγοντες. Είναι έτοιμος να πει ΟΧΙ για να βάλει τη χώρα σε δρόμο ανάπτυξης με εθνική αξιοπρέπεια.

Πρέπει να νικήσουμε τον φόβο και να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.