Πολιτισμός

Σο Κουμανίτς μερέα – 10ος χρόνος Κλήδονας

Politismos-veroia-klidonas-20152

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Η Ε.Λ.Β. έχοντας πάντα ως βασικό της μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2015», στο Κομνήνιο Βέροιας, την Παρασκευή 19 και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. Η προγραμματισμένη εκδήλωση του Σαββάτου μετατέθηκε λόγω έντονης κακοκαιρίας για την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με ειδικό αφιέρωμα στην Κρήτη και στον Κρητικό λαό με την παρουσία Κρητικής ορχήστρας και του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας. Από την μεριά των Κρητών έπαιξαν και τραγούδησαν οι Μιχάλης Ματζίρης (λύρα-τραγούδι), Δημήτρης Τριχάκης (λαούτο-τραγούδι) και Σταύρος Φιλιπποπολίτης (λαούτο- τραγούδι) και Πανταζής Πονερίδης στο νταούλι, ενώ την ποντιακή βραδιά πλαισίωσαν οι Λευτέρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Χωραφαΐδης στο τραγούδι, Σωκράτης Μουρατίδης και Γιώργος Ιωσηφίδης στη λύρα, Ανδρέας Νικηφορίδης στο νταούλι και Άκης Γεωργιάδης στα πλήκτρα.
Η Ε.Λ.Β συμμετείχε με το παιδικό και εφηβικό χορευτικό της τμήμα το οποίο συνόδευσαν με τη λύρα τους η Ανθούλα Καλαϊτζίδου και ο Κων/νος Καπουρτίδης και με το νταούλι τους ο Βαγγέλης Μωυσιάδης, ο Γιώργος Ασβεστάς και ο Γουλσουζιάδης Νίκος.

Politismos-veroia-klidonas-20153Κρήτη και Πόντος έσμιξαν στην πλατεία Κομνηνίου με τις μουσικές τους να εναλλάσσονται, παρουσιάζοντας τη λεβεντιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των δυο ξεχωριστών πολιτισμών ξεσηκώνοντας πραγματικά το κοινό που γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Κυριακή 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις και παρά τις συνεχείς απειλές του καιρού, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα δημιουργώντας μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Αμέσως μετά το παραδοσιακό «άναμμα της φωτιάς», η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κα Δεληγιαννίδου Κερεκή, καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλο, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια ξεκίνησε το μουσικό πρόγραμμα με τους Λευτέρη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Σεϊτανίδη στο τραγούδι, Σωκράτη Μουρατίδη και Γιώργο Ιωσηφίδη στη λύρα, Μιχάλη Τσανασίδη στο αγγείο, Δημήτρη Ουσταμπασίδη και Ανδρέα Νικηφορίδη στο νταούλι και Γιάννη Γκαντίδη στα πλήκτρα.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα ο πρόεδρος της Λέσχης παίρνοντας το λόγο, έκανε μία σύντομη αναφορά στα δύο πρόσωπα που το Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσέφεραν στο Σύλλογο. Ο Πρόεδρος της Λέσχης ενημέρωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ προτείνεται στη

Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου να ανακηρυχτεί ο κ. Μιχαηλίδης Ιωάννης ως επίτιμος Πρόεδρος και ο κ. Γερασιμίδης Μιχάλης ως επίτιμο μέλος. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους τιμώμενους. Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων απουσίαζε ο κ. Μιχαηλίδης και αντ’ αυτού το αναμνηστικό παρέλαβε ο κ. Τσιπουρίδης Σίμος.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε τμήμα του χορευτικού τμήματος εκπροσώπησης της Λέσχης αποτελούμενο από σαράντα περίπου χορευτές που με αποκορύφωμα τον χορό Σέρρα, συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό.

Και φέτος ήταν αξιέπαινη η πρωτοβουλία των μικρών μελών της Λέσχης, οι οποίοι απέσπασαν θετικότατους σχολιασμούς περιφερόμενοι ανάμεσα στα τραπέζια συλλέγοντας με ειδικά μεταλλικά καροτσάκια τα απορρίμματα για ανακύκλωση, αναδεικνύοντας την οικολογική τους ευαισθησία.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Σοφιανίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Σουμελίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.ΥΑ.Β κ. Νίκος Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τριποτάμου κ. Χρήστος Τσανασίδης, οι πρώην πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και μέλη του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. κ.κ Κουμπουλίδης Λάζαρος, Καπουρτίδης Χαράλαμπος και Ζευγαρόπουλος Λάζαρος ο οποίος είναι και αριστίνδην μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του Νομού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», τον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Προδρόμου «Ο Ακρίτας», τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Η Πρόοδος», τον Σύλλογο Κρητικών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωστοχωρίου και το ΑΝ-ΔΥ Βέροιας.

Το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αρχίζοντας από τα μέλη και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, όπως, την Τ. Κ. Τριποτάμου και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Τσανασίδη, την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Γεωργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλους τους κατοίκους του Κομνηνίου, το γραφείο γενικού τουρισμού «Αχιλλέα Αλατσίδη», την εταιρεία «MEGA EURONICS» Γ. Ιωαννίδη – Δ. Τσανασίδη και Σια ΟΕ., την επιχείρηση «κοτόπουλα Μελικιώτης», την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα.», το κρεοπωλείο «Ανθιμίδης Χαράλαμπος & Υιός», την εταιρεία «Ritsi home collection– Kavi group Τσανακτσίδης», τα αρτοποιεία «Άρτος Ημών» του Χρήστου Καγκελίδη και «Το Καρβέλι» του Παναγιώτη Τσιομπάνογλου, την εταιρεία Τσιφλίδης Security, τον συντονιστή των χορευτικών τμημάτων κ. Βασίλη Ασβεστά, τον χοροδιδάσκαλο κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη, την υπεύθυνη του τμήματος εκπροσώπησης κ. Έφη Αμοιρίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Τάκη Τσιαβό, την υπεύθυνη ιματιοθήκης κ. Νεκταρία Αθανασάκη, όλους τους μουσικούς που πλαισίωσαν την διήμερη εκδήλωση, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και του τμήματος Νέων της Λέσχης, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους της Ε. Λ. Β. που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Politismos-veroia-klidonas-20152Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «Ημερήσια», «Βέροια», «Ποντιακή Γνώμη», «Εύξεινος Πόντος», «Στη Φάκα», την εκπομπή «Σεργιάνι στην Ελλάδα» του κ. Μελέτη Σισμανίδη, τις ιστοσελίδες www.e-pontos.gr, blog λαικούρα-news, faretra.info, veriamou.blogspot.com, βεροιώτης.gr, verianet.gr, makedonia news, blog πληροφοριοδότης, blog μακεδονικά νέα, blog Αλεξάνδρεια Γιδάς, blog veria news, blog 24 ώρες Ημαθία, Ημαθία live blogspot, hmathianews.blogspot.com, blogspot anthemia.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2015» που πραγματοποιήθηκε στις 21/6/2015, οι αριθμοί που κληρώθηκαν από τη λαχειοφόρο αγορά είναι οι εξής:

1. 1833 Ένα μοτοποδήλατο scooter μπαταρίας προσφορά από την Ε.Λ.Β.
2. 597 Μία γεννήτρια ατμού προσφορά από τα «MEGA EURONICS» Γ.Ιωαννίδης – Δ.Τσανασίδης & ΣΙΑ Ο.Ε.
3. 113 Ένα 4ήμερο ταξίδι στην Κων/πολη για 1 άτομο από το Γ. Γ. Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
4. 2687 Ένα Χαλί από «RITSI HOME COLLECTION – KAVI GROUP ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ»
5. 2672 Μια διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο LOZΙTSI προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Σαρημιχαηλίδης Παύλος

Ο Γ. Γραμματέας
Τουμπουλίδης Νικόλαος

banner-article

Ροη ειδήσεων